Zašto kupiti električni bicikl?


Izvor: Promo fotografije / Autor: audi Zašto kupiti električni bicikl?

Trošak Vs Korist

Kupnja električnog bicikla svakako je skuplji od običnog bicikla, ali s druge strane opet je niže od motocikala ili automobila u gradskom prometu. Uspoređujući troskove energije za električni bicikl ili moped proizlazi da za elektični bicikl je potrebno svega 50 lipa za 1km dok je za moped potrebno 9kn po 1km. Svako vozilo ima svoje prednosti i mane te ostale aplikacije i podobnosti, a električni bicikl je negdje u sredini. Pridodamo li tome vožnju biciklom po gradu bez stajanja i izbjegavanje prometnih gužvi, ugodnu vožnju bez znojenja i povečani radijus djelovanja u fizički manje sposobnih ljudi, kupnja električnog bicikla se stvarno isplati.

Povećana mobilnost i sigurnost

Ako putujete gradom više nećete imati brige gdje parkirati ,pošto električni bicikl zahtjeva prostora kao i normalan bicikl te povečavaju iskorištenost gradskih prometnica uz podjednake udaljenosti koje pređete automobilom. Električni bicikli su sigurniji u prometu pošto su lakši i sporiji od auta, ali su mnogo jednostavniji za manevriranje te se smatraju običnim biciklima pa vam nije potrebna vozačka dozvola ili registracija da bi upravljali njime. Statistika pokazuje da je veća mogučnost da ćete umrijeti od manjka vježbanja nego da ćete nastradati u nesreći s biciklom. Uz svoju jednostavnost korištenja električni bicikli imaju potencijal uvjeriti 30% vozača da se prebace na njih, čime se smanjuje prometno zagušenje i povečava se mogućnost za večim zelenim površinama u gradu, čime bi pridonjeli ne samo sebi nego i svojoj djeci.

Ekološki prihvatljivi

Električni bicikl je ekološki i prema statistikama, 60% svih putovanja automobilom su kraća od 7,5km. Električni bicikli su savršeni za ovakve kratke vožnje i troše puno manje energije nego mopedom ili automobilom, čime se smanjuje buka i emisija štetnih plinova. Ako projekt Pedelec upali doći će nestanka zagušenja i problema s parkingom u gradu dok ćemo zauzvrat dobiti svjetlost i čisti zrak.

Izvor: ebike.hr

Podijeli sa drugima

Najviše vas zanima

Newsletter

Električni automobili
  • https://elektricni-automobili.com
Električni automobili
Hibridni automobili
  • https://hibridni-automobili.com
Hibridni automobili
Električna vozila
  • https://elektricna-vozila.com
Električna vozila
Električni romobili
  • https://elektricni-romobili.com
Električni romobili
Električni motocikli
  • https://elektricni-motocikli.com
Električni motocikli
Autonomna vozila
  • https://autonomna-vozila.com
Autonomna vozila
Električni bicikli
  • https://elektricni-bicikli.com
Električni bicikli
Elvonet.com
  • https://elvonet.com
Elvonet.com