Što trebate znati o vožnji hoverboarda?


FOTO: Pixabay Što trebate znati o vožnji hoverboarda?

Ako ste jedna od mnogih osoba kojima hoverboard izgleda opasno ili zastrašujuće, ovaj blog je tu da vas informira i ohrabri da mu ipak date šansu. Objasnit ćemo Vam kako stati na hoverboard i kako ga je najlakše voziti i kontrolirati.

Prije vožnje

Prvo provjerite da je hoverboard uključen. Prije vožnje treba provjeriti stanje baterije, da li je dovoljno puna za duljinu vožnje koju planirate. Osim toga, bitno je da nosti obuću s tvrdom i ravnom potplatom, da bolju ravnotežu tijekom vožnje i da bi mogli lakše kontrolirati hoverboard. Hoverboard nema prednju ili stražnu stranu, možete na njega stati s bilo strane i raditi će jednako.

Kako stati i sići sa hoverboarda

Početnici najčešće padaju kad pokušaju stati i sići s hoverboarda. Za prvih par pokušaja, dobro je imati nekoga, ili nešto za što ćete se primiti rukom, da naučite kako hoverboard reagira kad stavite nogu na njega. Nakon što se malo naviknete na kretnje hoverboarda, vrijeme je da pokušate stati na njega bez pridržavanja rukom. Stavite svoju dominantnu nogu skorz do kotača na jednu stranu hoverboarda, bez pritiska na prste ili petu, držite ju što ravnije. Odmah zatim, što brže napravite istu stvar s drugom nogom na suprotnoj strani hoverboarda. Pokušajte postaviti noge tako da su što više simetrične, jer tako ćete najlakše kontrolirati hoverboard tijekom vožnje.

Kako stati na hoverboard

Prije nego pokušate sići sa hoverboarda, morate ga zaustaviti. Nemojte pokušati skočiti s njega dok se kreće, tako ćete se vjerojatno ozljediti i uz to oštetiti hoverboard. Kad zaustavite hoverboard, stavite prvo vašu dominantu nogu iza na tlo. Uvijek kad silazite, učinite to prema iza. Da bi stavili nogu ispred, morate se nagnuti naprijed, što će pokrenuti hoverboard i vjerojatno vas baciti dolje.

Vožnja

Pri vožnji dobro je imati noge što bliže kotačima, odnosno dalje od sredine, za bolju stabilnost i kontrolu. Kontrole na hoverboardu su jako osjetljive, i čak i manji pritisak može pokrenuti hoverboard. Zapamtite tijekom vožnje, manje je više.

Vožnja hoverboarda

Nekim ljudima je lakše voziti tako da su im pete malo orijetirane prema unutra, jer tako noge pokrivaju veću površinu na hoverboardu, čime se postiže bolje kontrola pri skretanju. Hoverboard se kontrolira samo stopalima i koljenima. Nemojte pokušavati skretati mahanjem rukama ili kukovima. Držite gornji dio tijela opuštenim i ravnim. Cijelo vrijeme budite opušteni tijekom vožnje, jer ako se ukočite, hoverboard će se početi tresti i može se dogoditi da padnete.

 

Izvor: xplorerlife.hr

Podijeli sa drugima

Najviše vas zanima

Newsletter

Električni automobili
  • https://elektricni-automobili.com
Električni automobili
Hibridni automobili
  • https://hibridni-automobili.com
Hibridni automobili
Električna vozila
  • https://elektricna-vozila.com
Električna vozila
Električni romobili
  • https://elektricni-romobili.com
Električni romobili
Električni motocikli
  • https://elektricni-motocikli.com
Električni motocikli
Autonomna vozila
  • https://autonomna-vozila.com
Autonomna vozila
Električni bicikli
  • https://elektricni-bicikli.com
Električni bicikli
Elvonet.com
  • https://elvonet.com
Elvonet.com