Audi je proširio svoju obitelj električnih vozila

E-tron 50


FOTO: Pixabay Audi je proširio svoju obitelj električnih vozila

Audi je predstavio e-tron 50, još jednog člana svoje električne obitelji koji bi na tržište trebao stići već krajem ove godine

Audi je odlučno krenuo u proširenje svoje obitelji električnih automobila, pa je predstavio SUV model e-tron 50 quattro koji će biti cjenovno prihvatljiviji od većeg e-trona 55, ali će imati i manji domet. Budući e-tron 50 quattro će moći prijeći jednim punjenjem samo 300 kilometara umjesto 400 kilometara, u odnosu na svog većeg brata.

Prema Audiju ovaj novi model će biti dostupan od četvrtog tromjesečja u Europi i koštati će manje od 70.000 eura. No što nam e-tron 50 quattro donosi? Prije svega domet od 300 kilometara prema WLTP ciklusu, te dva elektromotora koja isporučuju ukupno 230 kW i isporučuju 540 Nm najvećeg okretnog momenta. Baterija mu je kapaciteta 71 kWh - u usporedbi s trenutno dostupnim e-tronom 55 čija je baterija znatno veća; 95 kWh. No e-tron 55 ima i znatno veći domet, ali i više snage.

Ubrzanje novog e-trona 50 je od 0 do 100 km/h 7 sekundi. A krajnja brzina mu je elektronički ograničena na 190 km/h. Na High-Power-Charging-Station - stanici za punjenje velike snage, Audi e-tron 50 quattro može napuniti do 120 kW snage. Dakle, električni SUV e-tron 50 spreman je za otprilike pola sata za sljedeću fazu na dugim relacijama.

Alternativno, baterija se može napuniti i izmjeničnom strujom (AC) s 11 kW snage punjenja u oko sedam sati. Nakon izlaska na tržište, drugi ugrađeni punjač po želji će dopuniti ponudu. Omogućuje punjenje do 22 kW na široko korištenim izmjeničnim punjačima.

Za punjenje kod kuće, Audi e-tron 50 quattro standardno je opremljen kompaktnim mobilnim sustavom punjenja. Podržava snagu punjenja do 11 kW kada je spojen na industrijsku utičnicu od 400 V. Do 2,3 kW moguće je punjenje na utičnici od 230 volti.

Oba Audijeva električna modela, e-tron 50 quattro i e-tron 55 proizvoditi će se u pogonu u Bruxellesu.

Izvor: tportal.hr

Podijeli sa drugima

Električni automobili
  • https://elektricni-automobili.com
Električni automobili
Hibridni automobili
  • https://hibridni-automobili.com
Hibridni automobili
Električna vozila
  • https://elektricna-vozila.com
Električna vozila
Električni romobili
  • https://elektricni-romobili.com
Električni romobili
Električni motocikli
  • https://elektricni-motocikli.com
Električni motocikli
Autonomna vozila
  • https://autonomna-vozila.com
Autonomna vozila
Električni bicikli
  • https://elektricni-bicikli.com
Električni bicikli
Elvonet.com
  • https://elvonet.com
Elvonet.com