Audi sprema dva inovativna električna koncepta


FOTO: Pixabay Audi sprema dva inovativna električna koncepta

Audi je službeno objavio kako će na predstojećem šangajskom te potom na jesenskom frankfurtskom auto salonu predstaviti dva inovativna i futuristička koncepta s električnim pogonskim sklopovima. Podsjetimo, proizvođač iz Ingolstadta je u Ženevi nedavno predstavio najavnu studiju Q4 e-tron.

Potvrda dolaska još dva značajna koncepta je došla od audijevog šefa dizajna Marca Lichtea. Lichte je dao naslutiti da ove dvije buduće studije najavljuju nešto što bi mogli vidjeti nešto daljoj budućnosti. Točnije, rekao je: śImamo konceptna vozila poput Q4 e-tron koja su, više-manje, spremna za proizvodnju. S druge strane, imamo studije koja pokazuju što možete očekivati za 10 do 15 godina. Poput modela Aicon.ť

Vozilo koje će biti predstavljeno sljedećeg mjeseca u Šangaju će biti śvizija baterijskog modela koji bi se na tržištu mogao pojaviti za otprilike deset godina.ť Također, ova će studija śpokazati sljedeći korak razvoja audijevog dizajna.ť Jednako će vrijediti za njegovu vanjštinu i interijer. Na ovo potonje veliki će utjecaj imati činjenica da će vozilo biti opremljeno sustavom autonomnog upravljanja četvrte razine.

Prema Lictheu to će imati veliki utjecaj na dizajn interijera, posebno kokpita. Lichte je posebno istaknuo upravljač kao element koji se može i ne mora nalaziti u kabini, odnosno može se ukloniti tj. sakriti.

Licthe za sada nije dao nikakve informacije o frankfurtskoj studiji. Elementi dizajna šangajske studije bi se pak mogli pojaviti na sljedećoj generaciji audijevih noviteta.

Podsjetimo, Audi ima vrlo ozbiljne planove za elektrifikaciju ponude. Prvo je na tržište stigao model E-Tron SUV, a već su potvrđeni E-Tron Sportback, limuzinski E-Tron GT te produkcijska verzija modela Q4 E-Tron. U skoro vrijeme možemo očekivati nove potvrde širenja električna ponude.

Izvor: autonet.hr

Podijeli sa drugima

Električni automobili
  • https://elektricni-automobili.com
Električni automobili
Hibridni automobili
  • https://hibridni-automobili.com
Hibridni automobili
Električna vozila
  • https://elektricna-vozila.com
Električna vozila
Električni romobili
  • https://elektricni-romobili.com
Električni romobili
Električni motocikli
  • https://elektricni-motocikli.com
Električni motocikli
Autonomna vozila
  • https://autonomna-vozila.com
Autonomna vozila
Električni bicikli
  • https://elektricni-bicikli.com
Električni bicikli
Elvonet.com
  • https://elvonet.com
Elvonet.com