BMW štiti ekološki osviještene moćnike


Izvor: Promo fotografije / Autor: BMW BMW štiti ekološki osviještene moćnike

Njemački proizvođač automobila BMW nedavno je potvrdio da će izraditi visokosigurnosnu verziju svoje nadolazeće, potpuno električne perjanice, modela i7. I dok će izgleda biti potrebne velike izmjene, marka obećava da će vozilo na baterije zadovoljiti vis

Najava je objavljena nakon susreta G7 u Njemačkoj, gdje je za prijevoz svjetskih čelnika po Gornjoj Bavarskoj korišteno neoklopljeno električno vozilo. BMW tek treba objaviti specifičnosti, ali Oliver Zipse, predsjednik Upravnog odbora tvrtke, već je potvrdio da će Protection Trim verzija vozila stići nakon što obični i7 napravi svoj debi kao dio sastavni dio skupine modela za 2023.

'Tada ćemo prvi put predstaviti potpuno električno vozilo visoke sigurnosti, bez ikakvih ograničenja kada je u pitanju standard zaštite za naše kupce. Temeljit će se na BMW-u i7, pokazujući kako održivost i sigurnost mogu ići ruku pod ruku', rekao je u izjavi Zipse.

U ovom trenutku nije jasno kakvom će vrstom oklopa i7 biti opremljen. Izgleda da mu neće trebati zaštita oko odjeljka motora kao što to obično, iz očiglednih razloga, imaju tipični automobili otporni na metke, ali će mu vjerojatno trebati teško oklopljeno podvozje kako bi se baterija zaštitila od proboja i požara. Ipak, trebat će se pažljivo uspostaviti ravnoteža kako bi se osiguralo da vozilo ne postane preteško.

Izvor: tportal.hr

Podijeli sa drugima

Električni automobili
  • https://elektricni-automobili.com
Električni automobili
Hibridni automobili
  • https://hibridni-automobili.com
Hibridni automobili
Električna vozila
  • https://elektricna-vozila.com
Električna vozila
Električni romobili
  • https://elektricni-romobili.com
Električni romobili
Električni motocikli
  • https://elektricni-motocikli.com
Električni motocikli
Autonomna vozila
  • https://autonomna-vozila.com
Autonomna vozila
Električni bicikli
  • https://elektricni-bicikli.com
Električni bicikli
Elvonet.com
  • https://elvonet.com
Elvonet.com