C_Two proglašen najmoćnijim sportskim autom na svijetu

Njemački Bild


Izvor: Promo fotografije / Autor: Rimac Automobili C_Two proglašen najmoćnijim sportskim autom na svijetu

AUTOBILD, stranica najtiražnijeg europskog dnevnog lista Bild posvećena automobilima, objavio je listu 30 najmoćnijih sportskih automobila na svijetu i na prvom mjestu je Rimac C_Two iz 2018., koji je tako pobijedio slavne konkurente kao što su Bugatti i Ferrari. Dapače, na 15. mjestu liste je još jedan automobil Mate Rimca, Rimac Concept One iz 2013. Godine.


Rimac C_Two je opisan kao śkralj među automobilima s mnogo konjskih snagať, s četiri elektro-motora pomoću kojih može razviti brzinu od 412 kilometara po satu. Brzinu od 100 kilometara na sat može postići za 1,97 sekundi, čime je śnajbrži električni automobil na svijetuť.

Rimčev Concept_one iz 2013. godine na 15. mjestu

Na drugom mjestu AutoBildove liste je Keating TKR iz 2010., koji može postići maksimalnu brzinu od 418 kilometara na sat, čime je neko vrijeme bio i najbrži automobil na svijetu, dok je treći na listi Koenigsegg Regera iz 2015.

Bugatti Chiron iz 2016. je četvrti, te ga se opisuje kao poboljšanje prethodnog modela Veyron, s boljim sportskim dizajnom. Na petom mjestu je 9ff GT9 Vmax iz 2012., koji je neko vrijeme bio najbrži auto koji je bilo dozvoljeno voziti u uličnom  prometu, a s cijenom od pola milijuna eura zapravo je jedan od jeftinijih u ovoj kategoriji automobila.

Rimčev Concept_One iz 2013. na 15 mjestu AutoBildove liste opisan je pak kao śprvi električni sportski automobil na svijetuť.

Izvor: index.hr

Podijeli sa drugima

Električni automobili
  • https://elektricni-automobili.com
Električni automobili
Hibridni automobili
  • https://hibridni-automobili.com
Hibridni automobili
Električna vozila
  • https://elektricna-vozila.com
Električna vozila
Električni romobili
  • https://elektricni-romobili.com
Električni romobili
Električni motocikli
  • https://elektricni-motocikli.com
Električni motocikli
Autonomna vozila
  • https://autonomna-vozila.com
Autonomna vozila
Električni bicikli
  • https://elektricni-bicikli.com
Električni bicikli
Elvonet.com
  • https://elvonet.com
Elvonet.com