DS3 Crossback - dostupan i u električnoj izvedbi


Izvor: autonet.hr DS3 Crossback - dostupan i u električnoj izvedbi

DS Automobiles je upravo predstavio svoj novi kompaktni crossover pod oznakom DS3 Crossback koji će kupce privlačiti modernim i odvažnim dizajnom, naprednom i bogatom opremom te štedljivom motorizacijom, a u ponudi će se naći i u potpunosti električno pokretana verzija.

DS3 Crossback se odlikuje prepoznatljivim, no jedinstvenim dizajnom koji je osmišljen prvenstveno tako da se svidi mlađim kupcima. Od detalja se posebno ističu velika maska motora, Matrix LED svjetla, vertikalna LED svjetla za dnevnu vožnju, uska stražnja LED svjetla, plastične obloge pragova, branika i lukova blatobrana, dvobojna karoserija, obiteljski prepoznatljivi "wave" detalj na stražnjim vratima uz B nosač i sl, a cijelu priču zaokružuju atraktivni naplatci. Zanimljiv detalj čine i ručke na vratima koje se automatski povlače kada je vozilo zaključano, odnosno "izbacuju" kada je otključano.

Interijer slijedi vanjštinu, kako dizajnom tako i opremom. Najvažnije za istaknuti su standardna digitalna instrumentna ploča, head-up zaslon, 10,3-inčni središnji zaslon infotainmenta u najvišem paketu opreme, audio sustav Focal s dvanaest zvučnika te razne ukrasne elemente. Recimo i da proizvođač hvali nisku razinu buke i vibracija unutar putničke kabine

DS3 Crossback se temelji na platformi CMP, odnosno e-CMP, a dimenzije mu iznose 4,12 x 1,79 x 1,54 m. Zapremina prtljažnika će mu iznositi 352 l.

Kupcima će biti dostupne velike mogućnosti personalizacije automobila. Konkretnije DS3 Crossback će biti dostupan s 10 boja vanjštine, 3 boje krova i 10 setova naplataka. Također tu je i pet posebnih izvedbi Inspiration pod nazivima DS Montmartre, DS Bastille, DS Performance Line, DS Rivoli i DS Opera, a svaka dolazi s posebno uređenim interijerom, Alcantara presvlakama, kromiranim ukrasnim elementima i sl.

Veliku vijest predstavlja činjenica da će ovaj model pored beenzinskih i dizelskih izvedbi biti dostupan i u električnoj verziji DS3 Crossback E-Tense. Ovaj automobil je pogonjen električnim motorom snage 100 kW, odnosno 136 KS te najvećeg okretnog momenta od 260 Nm, što je dovoljno za ubrzanje do 100 km/h za 8,7 sekundi.

Nadalje, E-Tense je opremljen s litij-ionskom baterijom kapaciteta 50 kWh što je dovoljno za autonomiju od oko 300 km (prema WLTP-u). Ovaj je automobil dakako opremljen i sustavom regenerativnog kočenja, a bateriju će biti moguće ponuditi punjačima snage do 100 kW. Putem sustava Wall Box snage 11 kW bateriju je moguće napuniti za pet sati, a putem obične kućne utičnice će za punjenje prazne baterije biti potrebno 20 sati.

Što se konvencionalnih pogonskih strojeva tiče u ponudi će se nalaziti trio benzinske PureTech verzije s 1,2-litrenim motorom snage 73, 95 i 114 kW, odnosno 100, 130 i 155 KS, a jedini dizelski motor u ponudi je 1,5-litreni BlueHDi snage 73 kW, odnosno 100 KS. Ovi će motori biti upareni sa 6-stupanjskim ručnim te novim 8-stupanjskim automatskim mjenjačem, kao i pogonom na sva četiri kotača.

Dodajmo i da će DS3 Crossback biti opremljen sustavom DS Drive Assist koji putem radara i kamera nadgleda promet oko vozila te upravlja prilagodljivim tempomatom i sustavom održavanja vozila u voznoj traci. Tu su i sustavi autonomnog kočenja u nuždi i autonomnog parkiranja. Sustav DS Smart Access omogućuje vlasnicima zaključavanje i otključavanje vozila te startanje motora putem MyDS aplikacije za pametne telefone.

DS3 Crossback će debitirati na predstojećem pariškom auto salonu početkom idućeg mjeseca, a prodaja na europskim tržištima će započeti tijekom sljedeće godine.

Izvor: autonet.hr

Podijeli sa drugima

Električni automobili
  • https://elektricni-automobili.com
Električni automobili
Hibridni automobili
  • https://hibridni-automobili.com
Hibridni automobili
Električna vozila
  • https://elektricna-vozila.com
Električna vozila
Električni romobili
  • https://elektricni-romobili.com
Električni romobili
Električni motocikli
  • https://elektricni-motocikli.com
Električni motocikli
Autonomna vozila
  • https://autonomna-vozila.com
Autonomna vozila
Električni bicikli
  • https://elektricni-bicikli.com
Električni bicikli
Elvonet.com
  • https://elvonet.com
Elvonet.com