Ford Explorer Plug-In Hybrid stiže u Europu


Izvor: netcarshow Ford Explorer Plug-In Hybrid stiže u Europu

Krajem ove, odnosno početkom iduće godine Ford će ne europskim tržištima započeti prodaju nove generacije modela Explorer. Ovaj će model kupcima biti dostupan isključivo u PHEV, odnosno plug-in hibridnoj izvedbi.

Konkretnije, ovaj model šeste generacije Explorera će pokretati kombinacija 3,0litrenog EcoBoost V6 benzinca snage 257 kW (350 KS) te električnog motora snage 74 kW (100 KS). Kombinirana snaga ovog pogonskog sklopa iznosi 331 kW, odnosno 450 KS, a najveći okretni moment je 840 Nm.

Vrijedi svakako spomenuti i 10-stupanjski automatski mjenjač te litij-ionske baterije kapaciteta 13,1 kWh koje bi ovom Exploreru trebale dati električnu autonomiju od oko 40 km. Baterije se mogu puniti putem regenerativnog kočenja te putem utičnice smještene na lijevom blatobranu. Prosječna potrošnja ovog modela će se kretati oko 3,4 l/100 km, a emisija CO2 oko 78 g/km.

Dodajmo i da je ovaj SUV opremljen Advanced Intelligent All-Wheel Drive sustavom pogona na sva četiri kotača koji će vozačima nuditi izbor između nekoliko načina rada: Normal, Sport, Trail, Slippery, Tow/Haul, Eco, Deep Snow i Sand. U opremi će se nalaziti i sustav pomoći pri vožnji nizbrdo, kao i cijeli set raznih sigurnosnih sustava i sustava pomoći vozaču kao što su Active Park Assist i Park-out Assist, sustav upozorenja na vozilo u tzv. mrtvom kutu, upozorenja na bočni promet, sustav prepoznavanja i upozorenja na pješake i bicikliste

Zahvaljujući ukupnoj duljini od 5 m, širini od 2 m te visini od skoro 2 m, u Explorer se može smjestiti do sedam putnika u tri reda sjedala. Preklapanjem srednjeg i zadnjeg reda sjedala zapremina prtljažnog prostora raste na 2274 l, a unutar same putničke kabine se nalazi dodatne 123 l prostora za odlaganje manjih predmeta.

Explorer PHEV će biti dostupan u dvije izvedbe ST-Line i Platinum. Općenito ova dva paketa opreme će se razlikovati u karakteru. ST-Line je sportskog duha, a Platinum nešto otmjeniji i elegantniji. Oba paketa su vrlo bogato opremljena, a spomenimo tek da je digitalna 12,3-inčna instrumentna ploča standardna oprema, a izvedba Platinum će doći i s 10,1-inčnim središnjim infotainment zaslonom. ST-Line će biti opremljen s 8-inčnim središnjim zaslonom.

Cijene i dostupnost će postati poznate bliže datumu početka same prodaje.

Izvor: autonet.hr

Podijeli sa drugima

Električni automobili
  • https://elektricni-automobili.com
Električni automobili
Hibridni automobili
  • https://hibridni-automobili.com
Hibridni automobili
Električna vozila
  • https://elektricna-vozila.com
Električna vozila
Električni romobili
  • https://elektricni-romobili.com
Električni romobili
Električni motocikli
  • https://elektricni-motocikli.com
Električni motocikli
Autonomna vozila
  • https://autonomna-vozila.com
Autonomna vozila
Električni bicikli
  • https://elektricni-bicikli.com
Električni bicikli
Elvonet.com
  • https://elvonet.com
Elvonet.com