Hyundai predstavio Konu Electric s električnim pogonom i 470 km autonomije


Hyundai predstavio Konu Electric s električnim pogonom i 470 km autonomije

Hyundai je pred ženevsku premijeru predstavio električno pokretanu izvedbu svog kompaktnog crossovera, odnosno modela Kona, koja će biti prvi električni kompaktni SUV dostupan na europskim tržištima.

Kupci će moći izabrati između dvije verzije ovog automobila, odnosno između dvije verzije njegovog pogonskog sklopa. Prva će biti opremljena s električnim motorom snage 135 KS te baterijama kapaciteta 39,2 kWh, što će biti dovoljno za autonomiju od oko 300 km prema WLTP standardu. Druga izvedba je opremljena električnim motorom snage 204 KS te baterijama kapaciteta 64 kWh. U Hyundaiju kažu kako će ovaj model s jednim punjenjem moći prijeći i do 470 km.

Prva će izvedba do 100 km/h ubrzavati za 9,3 sekunde, a druga za 7,6 sekundi. Najveća brzina će im iznositi 167 km/h. Baterije obiju izvedbi će biti moguće napuniti do 80% kapaciteta za manje od sat vremena putem tzv. brzog punjača snage 100 kW.

Kona Electric će biti opremljena i sustavom prilagodljivog regenerativnog kočenja s kojim vozač, putem ručica na upravljaču, bira razinu otpora, odnosno usporavanja vozila i punjenja baterija. Ovaj sustav osim povećanja autonomija značajno doprinosi potrebi korištenja kočnica.

Što se unutrašnjosti tiče vrijedi istaknuti kako baterije neće naštetiti ponudi prostora unutar putničke kabine, a zapremina prtljažnika iznosi i dalje 373 l, odnosno 40 l manje ako u njega stavite kabel za punjenje. Nadalje, tu je i 7-inčna digitalna instrumentna ploča, dodatni prostor za ostavu manjih predmeta ispod izbornika shift-by-wire mjenjača. Također, ovaj je automobil bogato opremljen raznim sustavima pomoći vozaču te naprednim infotainmentom.

Na kraju još recimo kako se vanjski izgled vozila tek neznatno izmijenio (maska motora, branici i sl), a tu su i jedinstveni 17-colni naplaci. Službena premijera ovog automobila će se održati početkom idućeg mjeseca, a prodaja će mu krenuti nedugo zatim.

Izvor: autonet.hr

Podijeli sa drugima

Električni automobili
  • https://elektricni-automobili.com
Električni automobili
Hibridni automobili
  • https://hibridni-automobili.com
Hibridni automobili
Električna vozila
  • https://elektricna-vozila.com
Električna vozila
Električni romobili
  • https://elektricni-romobili.com
Električni romobili
Električni motocikli
  • https://elektricni-motocikli.com
Električni motocikli
Autonomna vozila
  • https://autonomna-vozila.com
Autonomna vozila
Električni bicikli
  • https://elektricni-bicikli.com
Električni bicikli
Elvonet.com
  • https://elvonet.com
Elvonet.com