I Mazda najavila zaokret prema hibridima i električnim modelima


Foto: NetCarShow.com I Mazda najavila zaokret prema hibridima i električnim modelima

Mazda je objavila svoju novu kompanijsku politiku prema kojoj će postati "zelenija" i održiva marka vozila, a do 2050. godine trebala bi postati potpuno ugljično neutralna

U skladu s općim trendom elektrifikacije i ekoloških nastojanja u proizvodnji vozila, i Mazda se priključila rastućem popisu proizvođača koji su najavili zaokret u poslovnoj strategiji prema električnim i hibridnim vozilima te održivom razvoju. Prema inicijativi “Održivi Zoom-Zoom 2030.”, kompanija će do kraja ovog desetljeća implementirati nekoliko novih principa.

Prije svega, to će biti nastavak razvoja ekoloških SKYACTIV benzinskih motora u koje se postupno uvodi hibridna opcija, a s vremenom će biti razvijena i kompatibilna potpuno električna pogonska tehnologija. Skalabilan SKYACTIV tehnologija za električna vozila bit će uvedena do 2025. godine, a poslužit će kao osnova za veći broj novih modela raznih veličina.

Potpuna elektrifikacija

Istodobno je najavljeno da će do 2025. godine Mazda na tržište pustiti pet novih hibridnih modela automobila, pet plug-in hibrida te tri 100% električna modela. Do kraja desetljeća tako će baš svaka nova Mazda biti elektrificirana, a oko četvrtine prodaje trebali bi činiti potpuno električni modeli.

Još jedan cilj ove strategije jest postupno uvoditi sustave aktivne sigurnosti koji imaju za cilj potpuno eliminirati pojam prometnih nesreća iz društva. Dugoročno, Mazda također vidi autoindustriju koja se razvija u smjeru “mobilnosti kao usluge”, odnosno budućnost u kojoj će prevladavati vozila namijenjena dijeljenju prijevoza.

Do 2050. godine Mazda također planira biti potpuno ugljično neutralna kompanija. Najavili su i kako će s još četiri japanska proizvođača (Suzuku, Daihatsu, Subaru i Toyota) razviti zajednički standard za komunikaciju među vozilima – a sve zbog veće sigurnosti i manje stresa pri vožnji.

Izvor: autonet.hr

Podijeli sa drugima

Električni automobili
  • https://elektricni-automobili.com
Električni automobili
Hibridni automobili
  • https://hibridni-automobili.com
Hibridni automobili
Električna vozila
  • https://elektricna-vozila.com
Električna vozila
Električni romobili
  • https://elektricni-romobili.com
Električni romobili
Električni motocikli
  • https://elektricni-motocikli.com
Električni motocikli
Autonomna vozila
  • https://autonomna-vozila.com
Autonomna vozila
Električni bicikli
  • https://elektricni-bicikli.com
Električni bicikli
Elvonet.com
  • https://elvonet.com
Elvonet.com