Jaguar planira proizvoditi električne izvedbe svojih klasika


Izvor: autonet.hr Jaguar planira proizvoditi električne izvedbe svojih klasika

Jaguar je potvrdio kako će konceptni E-Type Zero, predstavljen u rujnu prošle godine, ući u serijsku proizvodnju te kako će prve isporuke biti obavljene pred ljeto 2020. Podsjetimo E-Type Zero je električno pokretana studija čiji je dizajn vjerna replika originalnog E-Typea, a mnogi pamte njegov nedavni nastup na vjenčanju princa Harryja

Potvrđeno je kako će jaguarov odjel Classic proizvoditi ovaj model prema narudžbama, a vremenom bi ponuda mogla biti proširena i drugim električno pokretanim klasičnim modelima. Također, Jaguar Classic će vlasnicima originalnih klasičnih Jaguara omogućiti preradu u električno pokretane automobile.

Razlozi za donošenje ovakve odluke leže u pozitivnim reakcijama koje je prikupio E-Type Zero te velikom interesu ljubitelja klasičnih automobila za usklađivanje svojih limenih ljubimaca budućim vremenima. Ono što će biti posebno privlačno vlasnicima je činjenica da je uvijek moguće vratiti originalni motor ukoliko promijene svoje mišljenje o električnom pogonu.

Jedina vizualna razlika novog u odnosu na originalni model su LED prednja svjetla, a u unutrašnjosti tu su nova dgitalna instrumentna ploča te opcijski moderni infotainment sa središnjim zaslonom, a umjesto klasičnog ručnog mjenjača tu je rotacijski prekidač/izbornik.

Što se produkcijske verzije modela E-Type Zero tiče za sada nema konkretnih tehničkih podataka i cijene. Konceptni model je bio opremljen 40 kWh litij-ionskom baterijom koja mu je omogućuje autonomiju od 280 km te sprijeda smještenim motorom i pogonom na stražnje kotače. Vrijedi reći i kako je u razvoju ovog električnog pogona sudjelovao i Rimac Automobili. Za ubrzanje do 100 km/h mu je potrebno 5,5 sekundi, što ga čini sekundu bržim od originala.

Izvor: autonet.hr

Podijeli sa drugima

Električni automobili
  • https://elektricni-automobili.com
Električni automobili
Hibridni automobili
  • https://hibridni-automobili.com
Hibridni automobili
Električna vozila
  • https://elektricna-vozila.com
Električna vozila
Električni romobili
  • https://elektricni-romobili.com
Električni romobili
Električni motocikli
  • https://elektricni-motocikli.com
Električni motocikli
Autonomna vozila
  • https://autonomna-vozila.com
Autonomna vozila
Električni bicikli
  • https://elektricni-bicikli.com
Električni bicikli
Elvonet.com
  • https://elvonet.com
Elvonet.com