Kinezi rade kvalitetnije automobile od Europljana

Volvo


Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo Kinezi rade kvalitetnije automobile od Europljana

Kineske automobile na zapadnim tržištima prati glas jeftinih, nesigurnih i nekvalitetnih vozila, no ovaj bi se trend uskoro mogao promijeniti, vjeruju u Volvu. Štoviše, Šveđani tvrde kako su automobili izrađeni u Kini već sada kvalitetniji od onih proizve

Volvo je započeo proizvodnju u Kini prije četiri godine s produženom izvedbom limuzine S60. U međuvremenu su Šveđani kompletnu izradu limuzine S90 prebacili u kineske pogone koncem 2016, a ondje će također proizvoditi i svoja električna vozila.

?Otkrivamo da je kvaliteta automobila bolja u Kini nego u Europi. Svi su bili zabrinuti za kvalitetu, no nakon što se krenulo s radovima, uočili smo da je ona viša nego u Europi, rekao je portalu Go Auto Volvov potpredsjednik dizajna Robin Page.

Europske tvornice koriste mnogo više automatizacije, smatra Page, pa su manualne prilagodbe teže. Kineski pogoni pak imaju više ljudi i manje automatizacije. Također imaju niže tolerancije. Nije riječ o velikim razlikama, no statistički gledano Kinezi su precizniji.

Sudeći prema novim trendovima u automobilskoj industriji, te sve većoj sklonosti proizvođača da električna vozila proizvode u Kini, zemlji koja želi biti lider u proizvodnji i adaptaciji električne mobilnosti, ne bi nas iznenadilo da u bližoj budućnosti sve više vozila na našim cestama nosi oznaku ?proizvedeno u Kini.

Izvor: tportal.hr

Podijeli sa drugima

Električni automobili
  • https://elektricni-automobili.com
Električni automobili
Hibridni automobili
  • https://hibridni-automobili.com
Hibridni automobili
Električna vozila
  • https://elektricna-vozila.com
Električna vozila
Električni romobili
  • https://elektricni-romobili.com
Električni romobili
Električni motocikli
  • https://elektricni-motocikli.com
Električni motocikli
Autonomna vozila
  • https://autonomna-vozila.com
Autonomna vozila
Električni bicikli
  • https://elektricni-bicikli.com
Električni bicikli
Elvonet.com
  • https://elvonet.com
Elvonet.com