Mercedesova električna ofenziva: 6 novih modela do 2022.


FOTO: Pexel Mercedesova električna ofenziva: 6 novih modela do 2022.

Svoje ozbiljne namjere u elektrifikaciji ponude ovoga je tjedna još jednom potvrdio Mercedes-Benz, i to priopćenjem u kojem kaže da želi postati lider u području električnih automobila te pratećeg softvera, zbog čega će u naredne dvije godine lansirati ča

Mercedes-Benz želi postati neupitni lider na području elektrifikacije pogona automobila i softvera za iste. U skladu s time pokrenuli su svoj plan nazvan śAmbition 2039ť u kojem će, do navedene godine, cijela kompanija postati ugljično neutralna. Prvi korak prema tome bit će lansiranje čak šest potpuno novih baterijskih električnih modela, i to već do 2022. godine.

U njemačkom koncernu ovaj zadatak shvaćaju vrlo ozbiljno, pa su mu pristupili opsežno i temeljito kako to samo Nijemci znaju. Od istraživanja i razvoja do proizvodnje, te strateških suradnji s drugim tvrtkama, trenutačno je sve podređeno prelasku na ekološki prihvatljivije pogone.
Modeli spremni za elektrifikaciju


Proizvodnja modela EQC već se odvija više od godine dana u Njemačkoj i Kini, dok se električni kombiji serije EQV sklapaju u Španjolskoj.

Prvi od sljedećih, novih EQ električnih modela bit će EQS, luksuzna limuzina čija bi proizvodnja trebala početi u prvoj polovici sljedeće godine u Njemačkoj. Gotovo istodobno u Njemačkoj će se početi sklapati i električni predstavnik kompaktne klase EQA, dok će proizvodnja nešto većeg modela EQB biti pokrenuta u novom pogonu u Mađarskoj. Model EQA premijeru će imati već 20. siječnja 2021., a nakon toga trebala bi uslijediti i premijera modela EQB.

Ako ste brojali modele spomenute do sada, jasno je da je preostao još jedan, najluksuzniji, EQE. Njegova će proizvodnja također započeti tijekom sljedeće godine u Njemačkoj i Kini.

Ovih šest osnovnih modela bit će nadograđeni i SUV inačicama modela EQS i EQE, koje će biti primarno namijenjene američkom tržištu i proizvodit će se u Alabami. Time dolazimo do šest novih, odnosno ukupno osam potpuno električnih Mercedesa koji će biti dostupni na tržištu kroz dvije godine.

Mercedes je uz najavu śelektrične ofenziveť s javnošću podijelio i fotografije sadašnjih i budućih EQ modela, što finalnih, što kamufliranih u trenutačnoj fazi razvoja.

Uz šest novih modela i šest tvornica u kojima će se Mercedesova električna vozila proizvoditi, uz pridržavanje svih standarda za održivo poslovanje, osigurat će da je cijeli proces, kao i životni vijek automobila, ekološki prihvatljiv i u skladu s najmodernijim śzelenimť standardima.

Izvor: autonet.hr

Podijeli sa drugima

Električni automobili
  • https://elektricni-automobili.com
Električni automobili
Hibridni automobili
  • https://hibridni-automobili.com
Hibridni automobili
Električna vozila
  • https://elektricna-vozila.com
Električna vozila
Električni romobili
  • https://elektricni-romobili.com
Električni romobili
Električni motocikli
  • https://elektricni-motocikli.com
Električni motocikli
Autonomna vozila
  • https://autonomna-vozila.com
Autonomna vozila
Električni bicikli
  • https://elektricni-bicikli.com
Električni bicikli
Elvonet.com
  • https://elvonet.com
Elvonet.com