Moderna verzija BMW-ove Isette stiže na tržište


Foto: autonet.hr Moderna verzija BMW-ove Isette stiže na tržište

Prošlo je već 56 godina otkako je BMW prestao s proizvodnjom svog legendarnog malog automobila, odnosno modela Isetta, a sada ga jedan švicarski proizvođač planira vratiti na tržište. Konkretnije, radi se o modelu Microlino koji će poput Isette imati samo jedna vrata koja će ujedno činiti i prednji kraj ovog vozila.

Proizvodnja ovog automobila će započeti krajem godine, a za nju će biti zadužen talijanski Tazzari, koji je inače i 50%-tni vlasnik švicarskog Microlina AG. Samo vozilo će imati dva sjedala te zapreminu prtljažnika od 300 l, a ukupna duljina će mu iznositi svega 2,4 m. Interijer je poprilično jednostavan, a sve u cilju smanjivanja konačne cijene.

Ovaj će automobil pokretati električni motor, preuzet iz viličara, snage 20 KS te najvećeg okretnog momenta od 110 Nm, a to je dovoljno za najveću brzinu od 90 km/h što je više no dovoljno za vožnju po gradskim prometnicama. Tu su i baterije kapaciteta 8 te 14,4 kWh. Prve će omogućiti autonomiju od oko 126, a druge oko 202 km.

Prije kraja ove godine planira se proizvesti stotinjak primjeraka, a tijekom 2019. povećati proizvodnju na između 1.500 i 2.000 primjeraka. Ukoliko tržište pokaže dovoljno interesa moguće je povećati proizvodnju na oko 5.000 primjeraka a vrijedi spomenuti kako je već do sada zaprimljeno više od 7.200 narudžbi za ovaj model kojemu cijena kreće od 12.000 Eura.

Izvor: autonet.hr

Podijeli sa drugima

Električni automobili
  • https://elektricni-automobili.com
Električni automobili
Hibridni automobili
  • https://hibridni-automobili.com
Hibridni automobili
Električna vozila
  • https://elektricna-vozila.com
Električna vozila
Električni romobili
  • https://elektricni-romobili.com
Električni romobili
Električni motocikli
  • https://elektricni-motocikli.com
Električni motocikli
Autonomna vozila
  • https://autonomna-vozila.com
Autonomna vozila
Električni bicikli
  • https://elektricni-bicikli.com
Električni bicikli
Elvonet.com
  • https://elvonet.com
Elvonet.com