Nova generacija Peugeota 208 donosi velike novosti


FOTO: Pixabay Nova generacija Peugeota 208 donosi velike novosti

Peugeot želi biti prvi proizvođač koji će na tržište lansirati električno pokretani mainstream gradski model s benzinskim, dizelskim te električnim pogonskim sklopovima. Sve bi to kupcima trebalo biti dostupno s novom generacijom modela 208 koja bi premijerno trebala biti predstavljena sljedećeg mjeseca na ženevskom auto salonu piše autonet.hr

Najvažniji dio ponude za budućnost ovog automobila i proizvođača će dakako biti električna izvedba. Ona će vrlo vjerojatno također svjetlo dana ugledati u Ženevi, no očekuje se a će na tržište stići tijekom 2020, dok će ostatak ponude biti dostupan prije kraja ove godine. Električna 208-ica će se temeljiti na e-CMP platformi, odnosno posebno prilagođenoj verziji CMP (Common Modular Platform) platforme koju će koristiti benzinske (PureTech) i dizelske (BlueHDi) inačice.

Spomenuta platforma će omogućiti prostraniji interijer, smanjenja mase, ugradnju naprednije opreme (infotainmenta i sigurnosnih sustava) te veću razinu sigurnosti. S obzirom da je ista u startu zamišljena i kao osnova električno pokretanih modela, preinake za električna vozila će biti minimalne, a ugradnja baterija neće štetiti ponudi prostora i raspodjeli mase.

Što se autonomije električne verzije tiče, očekuje se minimalno 300 km dometa, no sasvimje moguće da će Peugeot ponuditi par izvedbi različite snage i kapaciteta baterije. Konvencionalne izvedbe će se moći pohvaliti višom razinom ekonomičnosti te manjom razinom štetnih emisija.

Općenito, na vanjski dizajn nove generacija modela 208 veliki će utjecaj imati model 508. To će se ponajviše vidjeti na dizajnu prednjih i stražnji svjetala, maski motora i sl. Unutrašnjost će biti temeljito osvježena i usklađena s drugim novitetima ove marke. Veliki iskorak se očekuje na području kvalitete izrade i materijala. Novi infotainment, napredni sustavi pomoći vozaču i sl. se podrazumijevaju, a 208-ica će biti i jedan od prvih gradskih automobila opremljenih sustavom polu-autonomnog upravljanja.

Uskoro više.

Izvor: autonet.hr

Podijeli sa drugima

Električni automobili
  • https://elektricni-automobili.com
Električni automobili
Hibridni automobili
  • https://hibridni-automobili.com
Hibridni automobili
Električna vozila
  • https://elektricna-vozila.com
Električna vozila
Električni romobili
  • https://elektricni-romobili.com
Električni romobili
Električni motocikli
  • https://elektricni-motocikli.com
Električni motocikli
Autonomna vozila
  • https://autonomna-vozila.com
Autonomna vozila
Električni bicikli
  • https://elektricni-bicikli.com
Električni bicikli
Elvonet.com
  • https://elvonet.com
Elvonet.com