Opel Zafira Life " 9 sjedala i opcijski električni pogon


Izvor: autonet.hr Opel Zafira Life

Opel će 18. siječnja u Bruxellesu predstaviti model Zafira Life, a sada su objavljeni prvi podaci te fotografije ovog novog MPV-a koji će kupcima biti ponuđen u tri karoserijske izvedbe te s raznim mogućnostima personalizacije, piše autonet.hr.

Krenimo redom i recimo da će se Zafira Life temeljiti na PSA-ovoj EMP2 platformi koja je osnova za automobile poput DS 7 Crossback i opelovog Grandland X. Proizvodnja će biti povjerena pogonima u britanskom Lutonu, a tijekom 2021. kupcima će biti ponuđena i električno pokretana verzija.

Za sada nisu objavljeni drugi konkretniji detalji o dostupnim pogonskim sklopovima, no službeno je potvrđeno kako će kupcima biti dostupan sustav IntelliGrip te opcijski pogon na sva četiri kotača.

Kako smo ranije već spomenuli Zafira Life će dolaziti u tri karoserijske izvedbe različite duljine. Prva, Small će biti dugačka 4,6 m (što ju čini oko 10 cm kraćom od dosadašnje Zafire), druga je Medium izvedba duljine 4,95 m (slična modelu Vivaro Combi), a treća je verzija Large s ukupnom duljinom od 5,3 m. Izvedba S će imati međuosovinski razmak od 3,03 m, dok će kod druge dvije isti iznositi 3,28 m što će se odraziti na ponudu prostora otraga.

Kupcima će biti ponuđene razne konfiguracije sjedala pa će se tako u Zafira Life moći smjestiti između najmanje četiri do najviše devetoro putnika (u svim izvedbama). Sjedala će biti moguće lako uklanjati i montirati, a dodajmo da će najveća zapremina prtljažnog prostora iznositi između 3397 (S) do 4500 l (L).

Prema trenutno dostupnim i ovdje priloženim slikama Zafira Life će biti oku ugodan MPV koji će se moći pohvaliti i jednako privlačnim te više no solidno opremljenim interijerom. Vrijedi istaknuti bogatu sigurnosnu opremu koja će uključivati i sustav autonomnog kočenja u nuždi, sustav upozorenja na predstojeći sudar, sustav održavanja vozila u voznoj traci, kameru za vožnju unatrag, head-up zaslon, aktivni tempomat i sl.

Također, kupcima će biti dostupna i posebna Lounge verzija (samo u duljoj izvedbi) koja će dolaziti s masažnim kožnim sjedalima sprijeda te kožom presvučena dva para stražnjih sjedala koja se mogu okrenuti jedno prema drugome, uklonjivim stolom i sl.

Knjige narudžbi se otvaraju u veljači, a više o ovom automobilu će postati poznato nakon premijere.

Izvor: autonet.hr

Podijeli sa drugima

Električni automobili
  • https://elektricni-automobili.com
Električni automobili
Hibridni automobili
  • https://hibridni-automobili.com
Hibridni automobili
Električna vozila
  • https://elektricna-vozila.com
Električna vozila
Električni romobili
  • https://elektricni-romobili.com
Električni romobili
Električni motocikli
  • https://elektricni-motocikli.com
Električni motocikli
Autonomna vozila
  • https://autonomna-vozila.com
Autonomna vozila
Električni bicikli
  • https://elektricni-bicikli.com
Električni bicikli
Elvonet.com
  • https://elvonet.com
Elvonet.com