Peugeot razvija liniju električnih sportskih automobila


FOTO: Pixabay Peugeot razvija liniju električnih sportskih automobila

Peugeot je svojevremeno proizvodio jedne od najzabavnijih i najuzbudljivijih sportskih automobila, no vremenom su primat preuzeli mainstream modeli, a u posljednje vrijeme i crossover/SUV-ovi. Sada je pak peugeotov šef Jean-Philippe Imparato potvrdio kako će se ova francuska marka vratiti sportskim automobilima i to s električnim modelima.

Točnije, Imparato je rekao kako će Peugeot nakon predstavljanja plug-in hibridne ponude na ovogodišnjem pariškom auto salonu nastaviti s elektrifikacijom svojih modela razvojem i lansiranjem sportskih automobila s elektrificiranim pogonskim sklopovima, koji će se na tržištu pojaviti od 2020.

Za sada nisu poznati nikakvi tehnički podaci o bilo kojem od tih automobila, no za vjerovati je da će se raditi o modelima nešto pristupačnije cijene u odnosu na trenutno dostupne automobile s elektrificiranim pogonima.

Također, ne znamo ni o kakvim će se točno automobilima raditi, no gotovo je sigurno da će se u ponudi naći barem jedan kompaktni hatchback, a možda i više njih. Od crossovera se danas pobjeći ne može pa je i barem jedan takav model više no izgledan. Nadamo se kako će se u ponudi naći i jedan istinski sportski automobil.

Nažalost, uložio dodatna sredstva i napore u razvoj novih električnih cestovnih modela Peugeot će se krajem trenutne sezone povući u WRC-a.

Podijeli sa drugima

Električni automobili
  • https://elektricni-automobili.com
Električni automobili
Hibridni automobili
  • https://hibridni-automobili.com
Hibridni automobili
Električna vozila
  • https://elektricna-vozila.com
Električna vozila
Električni romobili
  • https://elektricni-romobili.com
Električni romobili
Električni motocikli
  • https://elektricni-motocikli.com
Električni motocikli
Autonomna vozila
  • https://autonomna-vozila.com
Autonomna vozila
Električni bicikli
  • https://elektricni-bicikli.com
Električni bicikli
Elvonet.com
  • https://elvonet.com
Elvonet.com