Pininfarina predstavila električne studije H500 i K350


Foto: netcarshow Pininfarina predstavila električne studije H500 i K350

Talijanska dizajnerska kuća Pininfarina je u posljednje vrijeme jako zaposlena. Između ostalog je za honkošku Hybrid Kinetic Grupu dizajnirano više konceptnih modela, a sada je došao red još dvije studije. Točnije, riječ je o limuzinskom modelu H500 te crossoveru K350, a oba su opremljena električnim pogonskim sklopovima.

H500 je kompaktnije izdanje ranije studije H600 predstavljene u Ženevi prošle godine, a K350 je najava ulaznog crossovera koji bi se u budućoj ponudi smjestio ispod modela najavljenih studijama K550 i K750. Oba automobila se mogu pohvaliti vrlo modernim i elegantnim dizajnom, kako iznutra tako i izvana te su oba vrlo lako zamisliva i u produkcijskim izvedbama. Posebno ja zanimljivo rješenje velikog prednjeg zaslona koji se proteže širinom cijele prednje armature.

Dodajmo i kako oba modela pokreće električni pogonski sklop snage 300 kW, odnosno 408 KS što će biti dovoljno za ubrzanje do 100 km/h za 4,5, odnosno 4,7 sekundi. Najveća će im brzina biti ograničena na 250 km/h, a podaci o autonomiji za sada nisu poznati tek je priopćeno kako bi uz tzv. range-extender ovi modeli mogli prevaliti preko 1000 km s jednim punjenjem.

Službenih potvrda o tome kada će HKG započeti sa serijskom proizvodnjom modela najavljenih pininfarininim studijama za sada nema, no prema do sada dostupnim informacijama to će se sigurno dogoditi u relativno bliskoj budućnosti.

Izvor: autonet.hr

Podijeli sa drugima

Električni automobili
  • https://elektricni-automobili.com
Električni automobili
Hibridni automobili
  • https://hibridni-automobili.com
Hibridni automobili
Električna vozila
  • https://elektricna-vozila.com
Električna vozila
Električni romobili
  • https://elektricni-romobili.com
Električni romobili
Električni motocikli
  • https://elektricni-motocikli.com
Električni motocikli
Autonomna vozila
  • https://autonomna-vozila.com
Autonomna vozila
Električni bicikli
  • https://elektricni-bicikli.com
Električni bicikli
Elvonet.com
  • https://elvonet.com
Elvonet.com