Polestar 3, skupi eSUV s dosegom od 610 km


Izvor:autonet.hr Polestar 3, skupi eSUV s dosegom od 610 km

Pet godina stari brand električnih automobila, u vlasništvu Volva i Geelyja, Polestar, predstavio je prije nekoliko dana svoj novi model, dugo očekivani i najavljivani električni SUV Polestar 3. Budući da je njihova strategija očito imenovati modele po re

Ovaj eSUV karakterizira minimalistički skandinavski dizajn, ali uz moderne linije i vrlo aerodinamičan profil, uz spojlere i druge zanimljive dodatke za bolje performanse. Svi materijali unutrašnjosti pribavljeni su na održiv način, čime ova kompanija smanjuje svoj ukupni ugljični otisak.

U osnovi središnjeg računalnog sklopa nalazi se Nvidia Drive, računalo s umjetnom inteligencijom koje upravlja svim funkcijama, najvažnije od kojih su aktivni inteligentni sustavi pomoći vozaču. Tu su i vanjski radari, pet kamera te 12 ultrazvučnih senzor za okolinu, kao i senzori za unutrašnjost – koji pomažu da u vozilu ne ostanu zaboravljeni ljubimci ili djeca.

Kad je riječ o performansama, osnovni model donosi 489, a napredniji 517 KS, dok prizma baterija od 111 kWh i jednom i drugom pruža doseg od (prema WLTP-u) 610 kilometara. Kao dio standardne opreme dolaze i zračni ovjes, panoramski krov punom dužinom kabine, uvlačne ručke na vratima te kotači od 21″.

Najavljeni početak prodaje dogodit će se u posljednjem tromjesečju sljedeće godine, a za 2023. godinu planirana je proizvodnja prvih 24 tisuće primjeraka. Početna cijena u EU trebala bi biti 89.900 eura.

Izvor: autonet.hr

Podijeli sa drugima

Električni automobili
  • https://elektricni-automobili.com
Električni automobili
Hibridni automobili
  • https://hibridni-automobili.com
Hibridni automobili
Električna vozila
  • https://elektricna-vozila.com
Električna vozila
Električni romobili
  • https://elektricni-romobili.com
Električni romobili
Električni motocikli
  • https://elektricni-motocikli.com
Električni motocikli
Autonomna vozila
  • https://autonomna-vozila.com
Autonomna vozila
Električni bicikli
  • https://elektricni-bicikli.com
Električni bicikli
Elvonet.com
  • https://elvonet.com
Elvonet.com