Porsche Mission E Cross Turismo stiže 2021.


FOTO: Pixabay Porsche Mission E Cross Turismo stiže 2021.

Porsche je prije nešto više od mjesec dana objavio kako će njegov prvi serijski električni model nositi ime Taycan. Podsjetimo, riječ je o produkcijskoj verziji konceptnog modela Mission E. Sada je stigla i službena objava kako je broj narudžbi za Taycana koji bi na tržište trebao stići tijekom sljedeće godine više no zadovoljavajući s obzirom da premašuje prvotna očekivanja.

Na ovogodišnjem ženevskom auto salonu Porsche je predstavio Mission E Cross Turismo, odnosno CUV-u (Cross Utility Vehicle) verziju prvotne studije. U osnovi riječ je o karavanskoj izvedbi povišene podnice ranijeg Mission E.

Iz Porschea priznaju kako je taj projekt i dalje u razvoju s idejom njegove komercijalizacije, no službeno Cross Turismo još uvijek nije dobio zeleno svjetlo za proizvodnju i ne zna se kada bi se to moglo dogoditi. S druge strane Automobile Magazine tvrdi da će ovaj model na tržište stići tijekom 2021, a izvor informacije su pojedini dobavljači koje je Porsche navodno već obavijestio za kada je planirao lansiranje.

Studija je imala električni pogonski sklop snage 600 KS što je dovoljno za ubrzanje do 100 km/h za manje od 3,5 sekundi, do 200 km/h za manje od 12 sekundi te za najveću brzinu od 250 km/h. Snaga se na podlogu prenosi putem sva četiri kotača opremljenog sustavom Porsche Torque Vectoring, a tu su i podesivi zračni ovjes kao i porscheov Dynamic Chassis Control sustav (PDDC) koji se brine za stabilnost vozila.

Zahvaljujući 800 voltnoj tehnologiji i naprednim litij-ionskim baterijama Mission E Cross Turismo bi kada stigne na tržište svojim putnicima trebao ponuditi 400 km autonomije prema WLTP-u uz mogućnost brzog punjenje za svega 15 minuta, a recimo i da je ovaj model opremljen sustavom indukcijskog punjenja.

Izvor: autonet.hr

Podijeli sa drugima

Električni automobili
  • https://elektricni-automobili.com
Električni automobili
Hibridni automobili
  • https://hibridni-automobili.com
Hibridni automobili
Električna vozila
  • https://elektricna-vozila.com
Električna vozila
Električni romobili
  • https://elektricni-romobili.com
Električni romobili
Električni motocikli
  • https://elektricni-motocikli.com
Električni motocikli
Autonomna vozila
  • https://autonomna-vozila.com
Autonomna vozila
Električni bicikli
  • https://elektricni-bicikli.com
Električni bicikli
Elvonet.com
  • https://elvonet.com
Elvonet.com