Porsche potvrdio " stižu električni crossover, limuzine


FOTO: Pixabay Porsche potvrdio

Porsche će ući u električnu eru kada sljedeće godine na tržište stigne električno pokretani model Taycan, no to će biti samo početak. Naime, potpredsjednik porscheovog izvršnog odbora je izjavio kako se očekuje da će do 2025. više od polovice prodaje činiti modeli s elektrificiranim pogonskim sklopovima.

Nadalje, Lutz Meschke je izjavio kako do 2022. možemo očekivati dolazak električno pokretanog porscheovog SUV-a. Dodao je i kako se radi o velikom SUV-u što bi trebalo značiti kako će se ovaj automobil, unatoč ranijim glasinama o električnom Macanu, dimenzijama biti sličan Cayenneu. Porscheu dakako na raspolaganju stoji tehnologije Grupe VW pa je svakako moguće rebrandiranje audijevog E-Trona.

Pored crossovera Porsche bi kupcima trebao ponuditi nekoliko različitih izvedbi modela Taycan. Primjerice, više je no izgledna produkcijska verzija studije Mission E Cross Turismo, potom verzija Targa s velikim kliznim staklenim krovom i sl.

Crossoveri i limuzine neće biti jedini modeli s elektrificiranim pogonskim sklopovima. Naime, Porsche već otprije radi na hibridnoj 911-ici koja navodno još uvijek nije dobila zeleno svjetlo. Meschke je dodao da su i modeli Boxster i Cayman također podobni za elektrifikaciju pogonskih sklopova. No, za sada nema konkretnijih informacija kada bi se to moglo dogoditi.

Izvor: autonet.hr

Podijeli sa drugima

Električni automobili
  • https://elektricni-automobili.com
Električni automobili
Hibridni automobili
  • https://hibridni-automobili.com
Hibridni automobili
Električna vozila
  • https://elektricna-vozila.com
Električna vozila
Električni romobili
  • https://elektricni-romobili.com
Električni romobili
Električni motocikli
  • https://elektricni-motocikli.com
Električni motocikli
Autonomna vozila
  • https://autonomna-vozila.com
Autonomna vozila
Električni bicikli
  • https://elektricni-bicikli.com
Električni bicikli
Elvonet.com
  • https://elvonet.com
Elvonet.com