Porsche preuzeo 10 posto tvrtke Rimac Automobili


Foto: Autonet.hr / Porsche/Promo Porsche preuzeo 10 posto tvrtke Rimac Automobili

Njemački proizvođač sportskih automobila preuzeo je 10% dionica tvrtke Rimac Automobili, objavljeno je danas na stranicama Porschea. Tako se, tek desetak dana nakon što je Porsche objavio ime svog prvog električnog superautomobila, njemačka marka u potrazi za tehnološkim partnerom odlučila povezati s hrvatskim proizvođačem komponenti za električna vozila i električnih superautomobila.

"Razvivši potpuno električne supersportske dvosjede poput modela Concept_One i C_Two kao i temeljne sustave za takva vozila, tvrtka Rimac Automobili je na impresivan način demonstrirala svoju stručnost u svijetu elektromobilnosti", rekao je Lutz Meschke, zamjenik predsjednika Izvršnog odbora Porschea. "Naše je mišljenje kako su ideje i način pristupa Rimčeve tvrtke vrlo obećavajući, što je bio temeljni razlog zbog kojeg smo se odlučili na blisku suradnju s ovom tvrtkom u vidu partnerstva u razvoju", dodao je Meschke.

"Ovo partnerstvo predstavlja značajan korak za tvrtku Rimac Automobili u njezinim nastojanjima da postane dobavljač komponenti i sustava za automobilsku industriju, na području elektrifikacije, povezivosti te uzbudljivog područja naprednih sustava potpore vozaču", izjavio je Mate Rimac.

Tvrtka Rimac Automobili, jedna od najbrže rastućih u sektoru, zapošljava oko 400 djelatnika i svoje napore usredotočuje na razvoj tehnologije visokonaponskih baterija, električnih pogonskih sustava te razvoja digitalnih međusklopova koji povezuju elektroničke sustave i njihove korisnike (HMI). Rimac Automobili su također razvili i proizvode električne bicikle pod markom Greyp Bikes koja je ustanovljena 2013.

Ulaganje tvrtke Posche AG, uz ulaganje tvrtke Camel Group u rujnu 2017, zaključuje drugi krug investicija, za tvrtke Rimac Automobili i Greyp Bikes. Novo partnerstvo će dati dodatni vjetar u leđa budućim poslovnim pothvatima ovih tvrtki, kao i potporu za njihovo širenje na globalnoj razini. S lipnjem 2018. godine, osnivač i glavni izvršni direktor Mate Rimac i dalje ostaje većinski vlasnik navedenih tvrtki.

Izvor: autonet.hr

Podijeli sa drugima

Električni automobili
  • https://elektricni-automobili.com
Električni automobili
Hibridni automobili
  • https://hibridni-automobili.com
Hibridni automobili
Električna vozila
  • https://elektricna-vozila.com
Električna vozila
Električni romobili
  • https://elektricni-romobili.com
Električni romobili
Električni motocikli
  • https://elektricni-motocikli.com
Električni motocikli
Autonomna vozila
  • https://autonomna-vozila.com
Autonomna vozila
Električni bicikli
  • https://elektricni-bicikli.com
Električni bicikli
Elvonet.com
  • https://elvonet.com
Elvonet.com