Porsche udvostručio proizvodne planove za električni Taycan


Izvor: Promo fotografije / Autor: Porsche Porsche udvostručio proizvodne planove za električni Taycan

Porsche još uvijek nije predstavio konačnu produkcijsku izvedbu svog prvog električnog modela Taycana, a već je donio odluku o udvostručenju prvotnih planiranih proizvodnih brojki. Točnije, prvo je njemački Automobilwoche javio, a kasnije Porsche i službeno potvrdio da je donio odluku o godišnjoj proizvodnji za 40.000 primjeraka Taycana, a prvotno je planirano 20.000 jedinica.

Također, iz Porschea su rekli i da već otprije bili spremni za povećanje proizvodnje te da se samo čekala odluka vodstva. Drugim riječima Porsche ima osigurane kapacitete, ljude, dijelove i sl. samo je na vodstvu da procijeni potražnju i mogućnosti prodaje ovog automobila.

Ranije su iz Stuttgarta priopćili kako su prve reakcije na Taycan bile nevjerojatno pozitivne, a čini se da je procjena takva da upućuje na potrebu udvostručenja proizvodnih planova. Šef američkog Porschea Klaus Zellmer je rekao da u SAD-u veliki broj narudžbi za Taycan dolazi od trenutnih vlasnika teslinih automobila, a navodno je slično i na drugim tržištima.

Službenih potvrda za sada još uvijek nema, no Taycan bi kada stigne na tržište trebao biti dostupan u tri izvedbe Taycan, Taycan 4S i Taycan Turbo. Također podržavat će sustav brzog punjenja (800 V) što što će navodno omogućiti punjenje baterija za oko 400 km autonomije za manje od 20 minuta.

Izvor: autonet.hr

Podijeli sa drugima

Električni automobili
  • https://elektricni-automobili.com
Električni automobili
Hibridni automobili
  • https://hibridni-automobili.com
Hibridni automobili
Električna vozila
  • https://elektricna-vozila.com
Električna vozila
Električni romobili
  • https://elektricni-romobili.com
Električni romobili
Električni motocikli
  • https://elektricni-motocikli.com
Električni motocikli
Autonomna vozila
  • https://autonomna-vozila.com
Autonomna vozila
Električni bicikli
  • https://elektricni-bicikli.com
Električni bicikli
Elvonet.com
  • https://elvonet.com
Elvonet.com