Renault predstavio konceptni Kangoo Z.E.


Izvor: netcarshow Renault predstavio konceptni Kangoo Z.E.

Renault je premijerno predstavio izravnu najavu nove generacije modela Kangoo. Konkretnije, riječ je o studijskom primjerku pod oznakom Kangoo Z.E. čije samo ime govori da se radi o zero emission, odnosno električno pokretanom automobilu. Proizvođač je potvrdio da ovaj koncept služi kao najava konvencionalno i električno pokretane izvedbe nove generacije čiji je dolazak na tržište planiran za sljedeću godinu.

Već je na prvu vidljivo da će vizualno nova generacija Kangooa označiti radikalnu promjenu u odnosu na sadašnju model. Točnije, Kangoo će biti usklađen s posljednjim kretanjima dizajna renaultovih modela. Posebno se ističe nova maska, krovni nosači, novi svjetlosni potpis sprijeda i otraga i sl. Vrlo upečatljiv detalj je i svjetlosna linija koja se pruža stražnjom polovicom vozila preko kliznih vratiju te omeđuje stražnju značku vozila.

Općenito, novi bi Kangoo trebao biti puno elegantniji model koji će svojim karakteristikama vanjštine biti bliži klasičnim putničkim automobilima, no bez ugrožavanje njegov utilitarne prirode. Nažalost za sada nema konkretnijih podataka o pogonskom sklopu. No, svakako se može očekivati značajan napredak u odnosu na trenutni Kangoo Z.E.

Na kraju dodajmo da će se novi Kangoo i Kangoo Z.E. proizvoditi u Maubeugeu, na sjeveru Francuske. Renault će u ove pogone u narednih pet godina uložiti oko 450 milijuna eura.

Izvor: autonet.hr

Podijeli sa drugima

Električni automobili
  • https://elektricni-automobili.com
Električni automobili
Hibridni automobili
  • https://hibridni-automobili.com
Hibridni automobili
Električna vozila
  • https://elektricna-vozila.com
Električna vozila
Električni romobili
  • https://elektricni-romobili.com
Električni romobili
Električni motocikli
  • https://elektricni-motocikli.com
Električni motocikli
Autonomna vozila
  • https://autonomna-vozila.com
Autonomna vozila
Električni bicikli
  • https://elektricni-bicikli.com
Električni bicikli
Elvonet.com
  • https://elvonet.com
Elvonet.com