Škoda Vision IV " najava električnog coupe SUV-a


Izvor: autonet.hr Škoda Vision IV

Škoda je na ženevskom auto salonu predstavila svoju novu studiju. Riječ je o modelu Vision IV, odnosno o električno pokretanom coupe SUV-u koji se temelji na platformi MEB i koji vrlo vjerojatno najavljuje dolazak sličnog produkcijskog modela.

Prema službenom priopćenju Vision IV pokreću dva električna motora, po jedan na svakoj osovini. Dakle, riječ je o automobilu s pogonom na sva četiri kotača. Nadalje, tu su i litij-ionske baterije ugrađene u podnicu, a trebale bi ovom automobilu omogućiti autonomiju od oko 500 km (WLTP).

Što se dizajna tiče Vision IV nam predstavlja daljnji korak u razvoju škodinog dizajna, a opet primjetne su i mnoge značajke karakteristične za modele ovog proizvođača. Prednjim krajem dominira osvjetljena linija koja spaja prednja svjetla te dijeli veliku zatvorenu masku na dva dijela. Nadalje tu su agresivni branici, snižena linija krova otraga, stražnja svjetla C oblika između kojih se nalazi osvjetljeni natpis Škoda, veliki difuzor i sl. Pored navedenog Vison IV je opremljen i s aerodinamičkim 22-colnim kotačima.

Sukladno trendovima ovaj koncept nema klasične bočne retrovizore, već ih zamjenjuju bočne kamere. Vrata su bez okvira, a izostale su i vidljive kvake.

U unutrašnjosti se posebno ističe nova prednja armatura s novim dvokrakim upravljačem, digitalna instrumentna ploča te veliki središnji tablet zaslon infotainmenta. Općenito unutrašnjost je jednostavna i s vrlo malo klasičnih prekidača. Između sjedala je puno prostora za ostavu manjih predmeta, kao i prostor za indukcijski punjač mobitela. Zahvaljujući smještanju baterija u podnicu i izostanku središnjeg tunela prostora unutar putničke kabine ima puno više nego u konvencionalno pokretanom vozilu sličnih dimenzija.

Izvor: autonet.hr

Podijeli sa drugima

Električni automobili
  • https://elektricni-automobili.com
Električni automobili
Hibridni automobili
  • https://hibridni-automobili.com
Hibridni automobili
Električna vozila
  • https://elektricna-vozila.com
Električna vozila
Električni romobili
  • https://elektricni-romobili.com
Električni romobili
Električni motocikli
  • https://elektricni-motocikli.com
Električni motocikli
Autonomna vozila
  • https://autonomna-vozila.com
Autonomna vozila
Električni bicikli
  • https://elektricni-bicikli.com
Električni bicikli
Elvonet.com
  • https://elvonet.com
Elvonet.com