Sljedeći Porsche Macan samo s električnim pogonom


FOTO: Pixabay Sljedeći Porsche Macan samo s električnim pogonom

Porsche je službeno potvrdio kako će sljedeća generacija modela Macan kupcima biti dostupna samo s električnim pogonskim sklopom. Dodajmo i da bi ovaj SUV na tržišta treba početi pristizati početkom sljedećeg desetljeća, odnosno tijekom 2021.

Do tada Porsche će lansirati električni Taycan, koji bi trebao stići prije kraja ove godine, a ubrzo će ga slijediti i njegov brat Taycan Cross Turismo. Poput Taycana, potpuno novi Macan također će se temeljiti na platformi PPE (Premium Platform Electric), koja je razvijena u suradnji s Audijem te će biti opremljen 800-voltnom tehnologijom baterije.

Porscheov šef Oliver Blume smatra da su porscheovi modeli i električni pogoni kompatibilan miks. Oboje nude visoku razinu učinkovitosti te su sportskog karaktera. Blume je dodao i da će Porsche do 2022. uložiti više od 6 milijardi eura u električnu mobilnost te kako smatra da bi do 2025. 50% novih porscheovih vozila moglo bi imati električni pogonski sustav. Ipak, Blume napominje da će se u Porscheu u sljedećih deset godina usredotočiti i na daljnji razvoj hibridnih pogona. To uključuje i optimiziranje benzinskih motora, plug-in hibridnih pogonskih sklopova i sl.

Dodajmo da će Porsche sljedeći Macan proizvoditi u svojoj tvornici u Leipzigu, u Njemačkoj.

Na kraju još recimo kako će Porsche nastaviti proizvoditi i prodavati trenutni Macan nakon što na tržište stigne nova električno pokretana generacija. Dakle, na tržištu će istodobno biti dostupni trenutni Macan temeljen na platformi MLB te novi model. Razlog je vrlo jednostavan. Macan je prodajni hit za Porsche, a nisu sva tržišta spremna za u potpunosti električni model pa će na njima kupci moći odabrati i onaj s motorima s unutrašnjim izgaranjem. Trenutno nije poznato koliko će trajati to prijelazno razdoblje, no zna se da će oba modela biti vrlo slična vanjskim dizajnom. Navodno će sličan potez povući i Audi sa sljedećom generacijom modela Q5.

Izvor: autonet.hr

Podijeli sa drugima

Električni automobili
  • https://elektricni-automobili.com
Električni automobili
Hibridni automobili
  • https://hibridni-automobili.com
Hibridni automobili
Električna vozila
  • https://elektricna-vozila.com
Električna vozila
Električni romobili
  • https://elektricni-romobili.com
Električni romobili
Električni motocikli
  • https://elektricni-motocikli.com
Električni motocikli
Autonomna vozila
  • https://autonomna-vozila.com
Autonomna vozila
Električni bicikli
  • https://elektricni-bicikli.com
Električni bicikli
Elvonet.com
  • https://elvonet.com
Elvonet.com