Što se to kuha u autoklavu tvrtke Rimac Automobili?


Autor: Rimac Automobili Što se to kuha u autoklavu tvrtke Rimac Automobili?

Premda tvrtka iz Svete Nedelje informacije o svom poslovanju pušta "na kapaljku", razumljivo je da svaku pa čak i najmanju novost iz pogona Rimac Automobila dočekujemo s ogromnim zanimanjem. A, u trenutnom središtu zbivanja svakako je novi supersportski model, trenutno poznat kao Concept_Two, koji bi premijeru trebao imati 6. ožujka na salonu automobila u Ženevi.

Nakon dosadašnjih, doista skromnih informacija o novom automobilu, izgleda da su britanski meidji ipak uspjeli "iskopati" nešto više. Tako je magazin Auto Express danas objavio da će automobil radnog naziva Concept_Two biti nešto veći (no i dalje dvosjed) i komforniji od spartanskog Concepta_One, ali i da će biti brži te (očekivano) skuplji.

Za razliku od prethodnika koji je proizveden u tek osam primjeraka, novi bi model tvrtke Rimac Automobili trebao biti napravljen u 100 primjeraka, od kojih proizvođač planira prodati 20 već u prvoj godini.

No, ono što je doista novo među informacijama o novom superautomobilu jest da će njegova autonomija biti nešto veća od one prethodnika (premda ne značajno) te da će tijekom sljedećih nekoliko godina, nakon kupea, biti predstavljeni i Spider te izvedba za trkaću stazu.

I na kraju, informacija koja je možda i najzanimljivija u vijesti koju je donio spomenuti britanski medij jest podatak o tome kako bi Concept_Two trebao imati autonomiju 4. razine. To znači da bi se automobil (u državama gdje je to dozvoljeno) mogao kretati potpuno samostalno, uz prisutnost vozača za upravljačem.

Izvor: autonet.hr

Podijeli sa drugima

Električni automobili
  • https://elektricni-automobili.com
Električni automobili
Hibridni automobili
  • https://hibridni-automobili.com
Hibridni automobili
Električna vozila
  • https://elektricna-vozila.com
Električna vozila
Električni romobili
  • https://elektricni-romobili.com
Električni romobili
Električni motocikli
  • https://elektricni-motocikli.com
Električni motocikli
Autonomna vozila
  • https://autonomna-vozila.com
Autonomna vozila
Električni bicikli
  • https://elektricni-bicikli.com
Električni bicikli
Elvonet.com
  • https://elvonet.com
Elvonet.com