Testiranje 5 pristupačnih električnih automobila u zimskim uvjetima

Norvežani napravili opsežni test


Screenshot / YouTube Testiranje 5 pristupačnih električnih automobila u zimskim uvjetima

Kako bi saznali koji električni automobil nudi najbolji omjer uloženog i dobivenog, norveška udruga električnih vozila Norsk elbilforening provela je opsežni dvodnevni test pet najpopularnijih kompaktnih automobila na struju u zimskim uvjetima

Ekipa je povukla paralelu između BMW-a i3, Hyundai Ioniqa, Opel Ampere-e, Nissan Leafa i Volkswagen e-Golfa, tako što su u 48 sati odvezli 700 km, te pritom promijenili nadmorsku visinu za više od 1.000 metara i svladali sve vrste prometnica, od brzih autocesta do snijegom zametenih šumskih dionica.

Pritom su posvuda bili praćeni snijegom, ledom i temperaturama koje su se spuštale i do 10 stupnjeva ispod ništice.

Svim automobilima isključeni su režimi za uštedu u vožnji, dok su u unutrašnjosti morali održavati temperaturu od 20 stupnjeva. Također im je bilo onemogućeno zagrijavanje baterijskog paketa, a iste su uvijek punjene do 80 posto kapaciteta.

Opsežni test dokazao je dvije stvari: da električni automobili već sad mogu zamijeniti benzince i dizelaše čak i u najekstremnijim uvjetima, te da svaki model ima svoje prednosti i mane, pa je teško izdvojiti jednog pobjednika.Ako bi to baš morali učiniti, Norsk elbilforening bi odabrao Hyundai Ioniqa koji se pokazao rekorderom po pitanju štedljivosti i brzine punjenja, te se najbolje uhvatio u koštac sa zimskim izazovima.

Nissan Leaf i Volkswagen e-Golf bili su ponajbolji po pitanju vozačkog doživljaja za upravljačem, a Opel Ampera-e nadmašila je sve automobile dostupnom autonomijom, no istovremeno je pokazala nesklonost ka brzom punjenju.

Izvor: tportal.hr

Podijeli sa drugima

Električni automobili
  • https://elektricni-automobili.com
Električni automobili
Hibridni automobili
  • https://hibridni-automobili.com
Hibridni automobili
Električna vozila
  • https://elektricna-vozila.com
Električna vozila
Električni romobili
  • https://elektricni-romobili.com
Električni romobili
Električni motocikli
  • https://elektricni-motocikli.com
Električni motocikli
Autonomna vozila
  • https://autonomna-vozila.com
Autonomna vozila
Električni bicikli
  • https://elektricni-bicikli.com
Električni bicikli
Elvonet.com
  • https://elvonet.com
Elvonet.com