Volkswagen - Bubin labuđi pjev u hibridnom izdanju?


Foto: netcarshow Volkswagen - Bubin labuđi pjev u hibridnom izdanju?

Prema navodima nekolicine izvora u Volkswagenu razmatraju mogućnost završetka proizvodnog ciklusa trenutne generacije modela Beetle, odnosno Bube s lansiranjem hibridno pokretane verzije koja bi potaknula interes za ovaj automobil koji je u proizvodnji još od 2011.

Glasine je potaknulo otkriće kako je talijanski dobavljač Magneti Marelli registrirao, odnosno zaštitio dizajn nove instrumentne ploče za Bubu na kojoj bi se, unutar brojača okretaja, nalazio i pokazivač stupnja napunjenosti baterije. Dakako, ovo nije nikakva potvrda kako će do proizvodnje i ugradnje takve instrumentne ploče i doći. Drugim riječima, sve ostaje samo na razini glasine, a Magneti Marelli će pojedinosti otkriti navodno tek u prosincu.

Budućnost same Bube ne izgleda sjajno s obzirom da se već u nekoliko navrata osd strane samih VW-ovih službenika moglo čuti da ne postoje planovi za novu generaciju. S druge strane moglo se čuti kako bi trenutni model, barem na pojedinim tržištima, mogao još neko vrijeme nastaviti s prodajom. Upravo bi u takvoj situaciji nova i modernije oprema te novi i moderniji pogonski sklop mogli biti magnet za kupce koji inače ne bi bili zainteresirani za objektivno stariji model.

Na kraju dodajmo i kako se već neko vrijeme mogu čuti glasine prema kojima VW planira povratak Bube u isključivo električno pokretanoj izvedbi, no to bi se trebalo dogoditi tek za pet do deset godina. U svakom slučaju nadamo se da ćemo uskoro doznati više, a do tada nam ostaje električni konceptni E-Bugster (na slici) predstavljen još 2012. koji očito nikada nije stigao do proizvodnje.

Izvor: autonet.hr

Podijeli sa drugima

Električni automobili
  • https://elektricni-automobili.com
Električni automobili
Hibridni automobili
  • https://hibridni-automobili.com
Hibridni automobili
Električna vozila
  • https://elektricna-vozila.com
Električna vozila
Električni romobili
  • https://elektricni-romobili.com
Električni romobili
Električni motocikli
  • https://elektricni-motocikli.com
Električni motocikli
Autonomna vozila
  • https://autonomna-vozila.com
Autonomna vozila
Električni bicikli
  • https://elektricni-bicikli.com
Električni bicikli
Elvonet.com
  • https://elvonet.com
Elvonet.com