Volkswagen " električni noviteti po cijeni dizela


Izvor: Promo fotografije / Autor: Volkswagen Volkswagen

Volkswagen svako malo otkrije neki novi podatak o predstojećoj liniji električnih modela od kojih bi pri na tržište trebao stići gradski kompakt za kojeg se vjeruje da će nositi naziv ID Neo. U posljednjem osvrtaju na skorašnji dolazak linije ID (ili I.D.) istaknuto je da će ovi modeli svojoj cijenom biti osjetno pristupačniji od konkurencije.

Štoviše, Thomas Ulbirch, VW-ov šef za e-mobilnost, je rekao kako će modeli iz linije ID cijenom biti vrlo bliski dizelskim verzijama sličnih modela iz ostatka ponude. Što to točno znači nije poznato, no mnogi vjeruju kako će razlika između električno pokretanog model ID Neo i dizelskog Golfa biti slična onoj kao između dizelskog i benzinskog Golfa.

Drugim riječima, u Volkswagenu su uistinu ozbiljni u namjeri da povećaju privlačnost električnih automobila kroz njihovu pristupačnost te da električna vozila postanu dostupna śmilijunima, a ne samo milijunašima.ť

Prvi model temeljen na platformi MEB namijenjenoj isključivo električnim vozilima će biti hatchback najavljen studijom I.D., a potvrđeno je i kako će isti biti dostupan s nekoliko baterija različitog kapaciteta. Manji kapacitet baterije manja cijena. Slično će vrijediti i za ostale modele iz linije ID, a sam ID Neo će imati autonomiju između 320 i 550 km (prema WLTP-u).

Volkswagen očekuje kako će do 2020. prodavati oko 150.000 električnih modela godišnje, a do 2025. ta bi se brojka trebala popeti preko jednog milijuna. Potvrđeno je kako su produkcijske izvedbe studijskih modela ID, I.D. Crozz, I.D. Buzz i I.D. Vizzion śgotovo pa gotoveť kada je riječ o dizajnu i tehničkom razvoju.

Izvor: autonet.hr

Podijeli sa drugima

Električni automobili
  • https://elektricni-automobili.com
Električni automobili
Hibridni automobili
  • https://hibridni-automobili.com
Hibridni automobili
Električna vozila
  • https://elektricna-vozila.com
Električna vozila
Električni romobili
  • https://elektricni-romobili.com
Električni romobili
Električni motocikli
  • https://elektricni-motocikli.com
Električni motocikli
Autonomna vozila
  • https://autonomna-vozila.com
Autonomna vozila
Električni bicikli
  • https://elektricni-bicikli.com
Električni bicikli
Elvonet.com
  • https://elvonet.com
Elvonet.com