Volkswagen predstavio I.D. R Pikes Peak


Foto: netcarshow Volkswagen predstavio I.D. R Pikes Peak

Grupa Volkswagen želi biti predvodnik elektrifikacije automobilske industrije pa je stoga sasvim razumljivo da svoje električne mišiće vježbaju na razne načine, a jedan od njih je i razvoj posebnog trkaćeg vozila za američki Pikes Peak, odnosno tzv. Utrku ka oblacima.

Volkswagen nam je već ranije predstavio vanjski izgled ovog automobila, a sada su otkrivene i tehničke specifikacije ove električne zvijeri. Tako saznajemo da će I.D. R Pikes Peak pokretati dva električna motora kombinirane snage od 500 kW, odnosno 680 KS te najvećeg okretnog momenta od 650 Nm.

Ako vas ove brojke nisu posebno impresionirale vjerojatno ćete promijeniti mišljenje kada saznate da ovo vozilo teži svega 1.100 kg. Drugim riječima, uz vrhunska aerodinamička svojstva I.D. R Pikes Peak će do 100 km/h ubrzati za samo 2,25 sekundi. Proizvođač tvrdi da je to brže od bolida Formule 1 i Formule E.

Najveća brzina za sada nije poznata, no kod ove utrke koja se sastoji od 156 zavoja je ionako puno važnije ubrzanje. S obzirom da je riječ o trkaćem vozilu autonomija je u potpunosti podređena performansama, a u baterijama će svakako biti dovoljno struje za uspon dugačak 20 km.

Kao će se I.D. R Pikes Peak nositi s ostatkom konkurencije u klasi Unlimited ćemo saznati 24. lipnja, a za upravljačem će se nalaziti prošlogodišnji pobjednik Romain Dumas.

Izvor: autonet.hr

Podijeli sa drugima

Električni automobili
  • https://elektricni-automobili.com
Električni automobili
Hibridni automobili
  • https://hibridni-automobili.com
Hibridni automobili
Električna vozila
  • https://elektricna-vozila.com
Električna vozila
Električni romobili
  • https://elektricni-romobili.com
Električni romobili
Električni motocikli
  • https://elektricni-motocikli.com
Električni motocikli
Autonomna vozila
  • https://autonomna-vozila.com
Autonomna vozila
Električni bicikli
  • https://elektricni-bicikli.com
Električni bicikli
Elvonet.com
  • https://elvonet.com
Elvonet.com