Volkswagen predstavio modularnu platformu za električne modele - MEB


Foto: autonet.hr Volkswagen predstavio modularnu platformu za električne modele - MEB

Volkswagen je detaljnije predstavio svoju novu platformu koja je isključivo namijenjena električnim modelima. Riječ je o platformi pod nazivom Modular Electric Matrix, ili kraće MEB, koja će biti osnova za čak 27 novih električno pokretanih automobila Grupe VW čiji se dolazak planira do kraja 2022. drugim riječima, platforma MEB čini osnovu VW-ovog plana lansiranja "atraktivnih i cijenom pristupačnih električnih automobila."

Prilikom predstavljanja ove platforme iz VW-a su poručili kako MEB nije tek temeljito rekonstruirana platforma za konvencionalno pokretane modele, već se radi o u potpunosti novoj platformi razvijenoj samo za električno pokretana vozila. Prvi novitet koji će se na njoj temeljiti je hatchback I.D. čija će proizvodnja započeti tijekom sljedeće godine u pogonima u gradu Zwikau. U istoj tvornici će se proizvoditi svi I.D. modeli, a još tri dodatne tvornice u Njemačkoj će biti zadužene za baterije, električne motore i pojedine dijelove električnog pogonskog sklopa.

Uvođenje MEB-a u serijsku proizvodnju te njeno lansiranje s prvim modelom koji će se na njoj temeljiti u VW-u opisuju sličnim skoku koji je učinjen kada je Golf zamijenio Bubu kao vodeći automobil Volkswagena. Njenim dolaskom omogućit će se smanjenje cijene električnih automobila te povećanje njihove ukupne učinkovitosti i privlačnosti za kupce.

Baterije će biti smještene u podnicu, a bit će omogućena ugradnja baterija različite veličine i kapaciteta. Ovakvim rješenjem sniženo je težište automobila te omogućena maksimalna iskoristivost prostora unutar putničke kabine. Više o ovoj platformi i modelima koji će se na njoj temeljiti ćemo saznati kasnije kada napokon bude predstavljen produkcijski I.D.

Izvor: autonet.hr

Podijeli sa drugima

Električni automobili
  • https://elektricni-automobili.com
Električni automobili
Hibridni automobili
  • https://hibridni-automobili.com
Hibridni automobili
Električna vozila
  • https://elektricna-vozila.com
Električna vozila
Električni romobili
  • https://elektricni-romobili.com
Električni romobili
Električni motocikli
  • https://elektricni-motocikli.com
Električni motocikli
Autonomna vozila
  • https://autonomna-vozila.com
Autonomna vozila
Električni bicikli
  • https://elektricni-bicikli.com
Električni bicikli
Elvonet.com
  • https://elvonet.com
Elvonet.com