Volkswagen za 2023. pripremio redizajnirani ID.3


Izvor: Promo fotografije / Autor: Volkswagen AG Volkswagen za 2023. pripremio redizajnirani ID.3

Prvi "facelift" popularni će električni kompakt dobiti već sljedeće godine, s donekle unaprijeđenim dizajnom, kako vanjštine tako i unutrašnjosti.

Volkswagen ID.3, okosnica električne ponude njemačkog koncerna, dobit će svoj prvi “facelift” na proljeće sljedeće godine. Najavljeno je to iz bavarske kompanije, pri čemu je istaknuto da je VW do sada kupcima isporučio preko pola milijuna vozila iz serije ID, zasnovanih na modularnoj platformi MEB.

Na istoj će platformi biti zasnovana i druga verzija modela ID.3, ali će, uz redizajn, biti prošireni proizvodni kapaciteti za taj model. Tako će se, od sljedeće godine, uz pogone u Zwickau i Dresdenu, Volkswagen ID.3 proizvoditi i u glavnoj tvornici u Wolfsburgu. Ova odluka temelji se na velikoj potražnji kupaca za ovim modelom, kao i ogromnom redu čekanja.

Naime, ako danas naručite ID.3, isporuku možete očekivati tek u posljednjem tromjesečju sljedeće godine, ili čak kasnije! I to nije sve – ovakve narudžbe valjane su samo za unaprijed konfigurirane modele, uz napomenu da se isporučeno vozilo može donekle razlikovati od naručenoga.

Zreliji dizajn

Kad je riječ o promjenama koje će ID.3 proživjeti, one dolaze od samih povratnih informacija kupaca. Nadograđen će biti osnovni softver, dobit će mogućnost ažuriranja bez posjeta servisu (over-the-air), a u kabini će osvanuti još veći zaslon osjetljiv na dodir, dijagonale čak 12″. Izmijenjena će biti i središnja konzola, koja će dobiti – dva stalka za čaše.

ID.3 će dobiti inteligentni planer ruta, koji će u obzir uzimati i mogućnosti punjenja. Bit će tu i unaprijeđeni sustavi pomoći vozaču, pa će tako sustav za pomoć pri parkiranju dobiti i memoriju, odnosno moći će zapamtiti mjesta na kojima se češće parkirate. VW obećava načiniti i dodatni korak ka automatizaciji vožnje, pa će taj sustav dobivati potrebne informacije od ostalih vozila koja se trenutačno nalaze na cesti.

Za očekivati je da će u kabini biti i nešto više fizičkih tipki, nasuprot isključivo digitalnim “touch” kontrolama, kao i da će poneki detalj karoserije biti izmijenjen – ali ne radikalno. Volkswagen je kao najavu facelifta objavio tek skice, uz obećanje da ćemo osvježeni ID.3 vidjeti na proljeće.

Izvor: autonet.hr

Podijeli sa drugima

Električni automobili
  • https://elektricni-automobili.com
Električni automobili
Hibridni automobili
  • https://hibridni-automobili.com
Hibridni automobili
Električna vozila
  • https://elektricna-vozila.com
Električna vozila
Električni romobili
  • https://elektricni-romobili.com
Električni romobili
Električni motocikli
  • https://elektricni-motocikli.com
Električni motocikli
Autonomna vozila
  • https://autonomna-vozila.com
Autonomna vozila
Električni bicikli
  • https://elektricni-bicikli.com
Električni bicikli
Elvonet.com
  • https://elvonet.com
Elvonet.com