Porsche od sada također na dva kotača


Foto: Porsche Porsche od sada također na dva kotača

Porsche želi povećati svoje aktivnosti u eBike segmentu. U tu svrhu danas počinju s radom dva zajednička ulaganja koja su osnovali Porsche i nizozemska tvrtka Ponooc Investment…

Porsche eBike Performance GmbH, sa sjedištem u Ottobrunnu u blizini Münchena, razvijat će električne pogonske sustave za vozila na dva kotača. To uključuje motore, baterije i potrebnu softversku arhitekturu za rješenja povezivanja. P2 eBike GmbH sa sjedištem u Stuttgartu – powered by Porsche namjerava koristiti ove pogonske sustave za lansiranje nove generacije Porsche eBikes od sredine ovog desetljeća.

Važnost ovog zajedničkog projekta za Porsche i Ponooc pokazuje imenovanje menadžerskog tima. Jan Becker, bivši izvršni direktor Porsche Lifestyle GmbH & Co. KG, preuzima dužnost predsjednika uprave Porsche eBike Performance GmbH. Njegov kolega u P2 eBike GmbH bit će Moritz Failenschmid, koji je ujedno i direktor Focus Bikes.

“Vidimo veliki potencijal za Porsche u segmentu eBikea. To je razlog zašto dosljedno širimo svoje aktivnosti u ovom području”, kaže Lutz Meschke, zamjenik predsjednika Izvršnog odbora Porsche AG i član Izvršnog odbora za financije i IT. “Jan Becker i Moritz Failenschmid dokazani su stručnjaci kada je riječ o osnivanju i razvoju pothvata koji gledaju u budućnost i klijentima. Kao dio visoko kvalificiranog i motiviranog tima, oni će to dokazati u dva zajednička ulaganja. Kao što je karakteristično za Porsche, sve je u razvoju proizvoda koji nadahnjuju ljude kroz inteligentan dizajn, sofisticiranu tehnologiju i izvanredne performanse.”

Pogonski sustavi eBike pod markom Porsche
Uz kompaktne pogonske sustave iz Fazue, Porsche eBike Performance GmbH razvijat će i proizvoditi posebno snažne pogonske sustave eBike pod markom Porsche. Obje kategorije proizvoda u budućnosti će se distribuirati proizvođačima eBikea širom svijeta, a novoosnovano zajedničko ulaganje će djelovati kao tehnološki partner. Električni pogonski sustavi koristit će se u Porsche eBikes, kao i u proizvodima drugih marki.

Posljednjih mjeseci Porsche je stekao udjele u nekoliko tvrtki u segmentu eBike. Uz hrvatski eBike brend Greyp, tu je i Fazua. Sa sjedištem u Münchenu, Fazua je među stručnjacima poznat kao utemeljitelj ‘laganih’ e-bicikala.

Neovisno o aktivnostima zajedničkog ulaganja, Porsche nastavlja raditi sa svojim dugogodišnjim partnerom, Rotwildom, na svojim trenutnim modelima eBike. U ožujku 2021. tvrtka je lansirala svoju interpretaciju ekskluzivnih električnih bicikala s Porsche eBike Sport i Porsche eBike Cross.

Izvor: autoportal.hr

Podijeli sa drugima

Električni automobili
  • https://elektricni-automobili.com
Električni automobili
Hibridni automobili
  • https://hibridni-automobili.com
Hibridni automobili
Električna vozila
  • https://elektricna-vozila.com
Električna vozila
Električni romobili
  • https://elektricni-romobili.com
Električni romobili
Električni motocikli
  • https://elektricni-motocikli.com
Električni motocikli
Autonomna vozila
  • https://autonomna-vozila.com
Autonomna vozila
Električni bicikli
  • https://elektricni-bicikli.com
Električni bicikli
Elvonet.com
  • https://elvonet.com
Elvonet.com