Ovakav skuter još niste vidjeli

MALI, ALI PALI


Foto: screenshot/youtube Ovakav skuter još niste vidjeli

U Tajvanu je sve spremno na početak prodaje pametnog električnog skutera Gogoro, predstavljenog na ovogodišnjem sajmu CES u Las Vegasu. Nije riječ o ’običnom’ električnom vozilu, već malom tehnološkom čudu koje korisnicima želi pružiti jednostavno putovanje - i još jednostavnije punjenje zahvaljujući izmjenjivim baterijamaUmjesto potrebe za punjenjem baterije unutar skutera pomoću uobičajenog kabela, Gogoro korisnici će iskoristiti mogućnost zamjene prazne baterije s napunjenom na posebnoj mreži za punjenje GoStation. Zamjena baterija bi trebala trajati punih šest sekundi.
Širenje ovog projekta u mnogočemu ovisiti o zanimanju. Kako bi se to testiralo, prije planiranog početka prodaje skutera u Tajvanu će stotinjak sretnih vozača moći sudjelovati u pilot-programu. Za sada detalji o cijeni vozila ili zamjene baterija nisu poznati.

Ono što jest poznato je da Gogoro u sebi nosi hrpu tehnologije i da ubrzava bolje od uobičajenog skutera od 125cc (do 50km/h mu treba 4,2 sekunde). Na skuteru je tako smješteno tridesetak senzora koji prate sve - utjecaj sila na vozilo, ambijentalno osvjetljenje, klizanje, temperaturu motora i okoliša, brzinu...a sve ove informacije stižu na mobilne aplikacije (iOS i Android).Gogoro je razvio vlastiti pogonski sklop, okvir i sve bitnije dijelove na skuteru, a za koje tvrdi da su inženjerski vrhunac. ’Svaki dio je jedinstven i svaki je kreiran od nule. Želimo unijeti revoluciju u ovaj svijet’, poručuju iz Gogoroa.

U prilog inovacijama svakako ide i to da je pogonski sklop napravljen po IPX7 standardu, što znači da će osigurati pogon čak i po najgorem kišnom vremenu - ali i poplavama do 30cm visine. Ovo je tek dio priče za Gogoro, o kojem je moguće saznati više na službenim stranicama

Izvor: tportal.hr

Podijeli sa drugima

Električni automobili
  • https://elektricni-automobili.com
Električni automobili
Hibridni automobili
  • https://hibridni-automobili.com
Hibridni automobili
Električna vozila
  • https://elektricna-vozila.com
Električna vozila
Električni romobili
  • https://elektricni-romobili.com
Električni romobili
Električni motocikli
  • https://elektricni-motocikli.com
Električni motocikli
Autonomna vozila
  • https://autonomna-vozila.com
Autonomna vozila
Električni bicikli
  • https://elektricni-bicikli.com
Električni bicikli
Elvonet.com
  • https://elvonet.com
Elvonet.com