Kia razvija plug-in izvedbe modela Ceed, Sportage i Sorento


Foto: Netcarshow Kia razvija plug-in izvedbe modela Ceed, Sportage i Sorento

Kia namjerava uvelike povećati svoju ponudi plug-in hibridnih izvedbi svojih modela kako bi odgovorila na sve strože emisijske standarde širom svijeta. Točnije, izvori prenose kako će Kia tijekom sljedeće godine lansirati plug-in hibridnu izvedbu novog Ceeda koju će navodno pokretati pogonski sklop preuzet iz modela Niro PHEV.

Drugim riječima, ovaj će automobil pokretati kombinacija 1,6-litrenog benzinca snage 140 KS te električnog motora snage 60 kW i baterije kapaciteta 8,4 kWh. Ovaj će se PHEV pogonski sklop prvo pojaviti u modelu Ceed Sportswagon, a potom će postati dostupan u drugim karoserijskim verzijama, primjerice u hatchbacku.

No, to će biti tel početak prave male hibridne ofenzive s obzirom da će se nakon Ceeda plug-in hibridni pogoni pojaviti i u modelima Sportage i Sorento. Za sada nije poznata njihova konfiguracija, a za vjerovati je da će se ponuda PHEV-ova i dalje širiti.

Iz Kije su ranije poručili kako žele dodatno elektrificirati pogonske jedinice svojih modela, a cilj im je u skoroj budućnosti prodavati oko 30% elektrificiranih noviteta kako bi zadovoljili propisane standarde. U tom cilju će ići i skoro predstavljanje novog električnog Soula koji će se prodavati s baterijama kapaciteta 34 i 60 kWh. Dakle, kao i u modelu e-Niro, a potonja će izvedba imati autonomiju od oko 500 km.

Također, Kia će lansirati i svoju izvedbu hyundaijevog modela Nexo koji za pogon koristi gorive ćelije. Taj bi model vjerojatno trebao biti dorađena verzija modela Sorento.

Izvor: autonet.hr

Podijeli sa drugima

Električni automobili
  • https://elektricni-automobili.com
Električni automobili
Hibridni automobili
  • https://hibridni-automobili.com
Hibridni automobili
Električna vozila
  • https://elektricna-vozila.com
Električna vozila
Električni romobili
  • https://elektricni-romobili.com
Električni romobili
Električni motocikli
  • https://elektricni-motocikli.com
Električni motocikli
Autonomna vozila
  • https://autonomna-vozila.com
Autonomna vozila
Električni bicikli
  • https://elektricni-bicikli.com
Električni bicikli
Elvonet.com
  • https://elvonet.com
Elvonet.com