Porsche navodno ne sprema jednu, već dvije plug-in hibridne 911-ice


FOTO: Pixabay Porsche navodno ne sprema jednu, već dvije plug-in hibridne 911-ice

Plug-in hibridna 911-ica je sada gotovo sigurna stvar, odnosno više nije pitanje hoće li se, nego kada će se pojaviti na tržištu. Relativno nedavno smo doznali da bi se to trebalo dogoditi najkasnije sredinom životnog ciklusa sljedeće generacije, a sada stiže vijest kako će nova 911-ice imati ne jednu, već dvije plug-in hibridne izvedbe.

Jedan od ovih modela bi se trebao smjestiti tek iznad verzije Carrera, a drugi će navodno imati snagu veću od izvedbe 911 Turbo, odnosno oko 700 KS, što bi ga trebalo smjestiti na sam vrh ponude sljedeće 911-ice. Službenih potvrda ovih navoda za sada nema, no informacije dolaze od inače pouzdanog AutoExpressa koji se poziva ne neimenovani izvor iz samog Porschea.

Slabija plug-in hibridna 911-ica će se smjestiti iznad Carrere, a pogonski sklop će mu biti sličan novom Cayenneu E-Hybrid što znači kako će se hibridni modul s električnim motorom nalaziti između pogonskog stroja i mjenjača. Električni će motor biti u mogućnosti pomoći benzincu, ali i samostalno pokretati vozilo na kraćim relacijama. Naglasak će ipak biti na performansama, a ne na ekonomičnosti te će se vjerojatno raditi o modelu s pogonom na sva četiri kotača.

Na kraju dodajmo kako GT2 i GT3 izvedbe sljedeće 911-ice neće imati hibridne pogone s obzirom da su u Porscheu uvjereni kako bi ta činjenica jako smetala kupce tih hardcore modela.

Izvor: autonet.hr

Podijeli sa drugima

Električni automobili
  • https://elektricni-automobili.com
Električni automobili
Hibridni automobili
  • https://hibridni-automobili.com
Hibridni automobili
Električna vozila
  • https://elektricna-vozila.com
Električna vozila
Električni romobili
  • https://elektricni-romobili.com
Električni romobili
Električni motocikli
  • https://elektricni-motocikli.com
Električni motocikli
Autonomna vozila
  • https://autonomna-vozila.com
Autonomna vozila
Električni bicikli
  • https://elektricni-bicikli.com
Električni bicikli
Elvonet.com
  • https://elvonet.com
Elvonet.com