Sljedeći Alfa Romeo 8C s hibridnim pogonom snage od 800 KS?


FOTO: Pexel Sljedeći Alfa Romeo 8C s hibridnim pogonom snage od 800 KS?

Alfa Romeo trenutno radi na novoj generaciji svog sportskog modela 8C, a Car Magazine javlja, pozivajući se na insajderske izvore, kako će taj automobil pokretati hibridni pogonski sklop snage oko 800 KS. Drugim riječima, radit će se o hibridnom superautomobilu koji će biti konkurencija i ferrarijevim tzv. high-end modelima.

Pokojni Sergio Marchionne je već potvrdio kako će se 8C vratiti na tržište kada je u lipnju razlagao strategiju budućeg razvoja alfine ponude, no tada nije ulazi u detalje o ovom automobilu pa nikakvih službenih saznanja o njemu nemamo. Slično je i sada, no spomenuti izvor tvrdi kako su njegovi izvori vrlo pouzdani.

Drugim riječima, za razliku od prethodnog 8C kojeg je pokretao teški sprijeda smješteni 4,7-litreni V8, novi će 8C dobiti bi-turbo 2,9-litreni V6, iz modela Giulia Quadrifoglio, koji će biti središnje smješten, a osnovu će činiti monocoque izrađen od ugljičnih vlakana. Spomenuti pogonski stroj trenutno razvija snagu od 510 KS, no u 8C bi trebao biti osnažen na oko 600 KS.

Iako bi već i to bilo dovoljno za odlične performanse jednog relativno laganog automobila u Alfi navodno smjeraju "dopuniti" konvencionalni s električnim motorom zaduženim za pokretanje prednje osovine, a kombinirana snaga će se kretati oko 800 KS. Dakle, ovaj bi model trebao ubrzavati do 100 km/h za manje od 3 sekunde, a mogu se očekivati i razna rješenja i sustavi koji će dodatno pripomoći voznim sposobnostima ovog vozila.

Unatoč odličnim performansama jedan od glavnih aduta će mu biti prekrasni dizajn, jer ipak je ovdje riječ o jednoj Alfi. Konkretnijih podataka o cijeni za sada nema, a izvor navodi da će ukupna proizvodna serija biti ograničena na najviše 1000 jedinica. Dolazak novog 8C na tržište se očekuje tijekom 2021/2022.

Izvor: autonet.hr

Podijeli sa drugima

Električni automobili
  • https://elektricni-automobili.com
Električni automobili
Hibridni automobili
  • https://hibridni-automobili.com
Hibridni automobili
Električna vozila
  • https://elektricna-vozila.com
Električna vozila
Električni romobili
  • https://elektricni-romobili.com
Električni romobili
Električni motocikli
  • https://elektricni-motocikli.com
Električni motocikli
Autonomna vozila
  • https://autonomna-vozila.com
Autonomna vozila
Električni bicikli
  • https://elektricni-bicikli.com
Električni bicikli
Elvonet.com
  • https://elvonet.com
Elvonet.com