Toyotini moduli gorivnih članaka u električnim autobusima Daimlera


Izvor: Autonet.hr Toyotini moduli gorivnih članaka u električnim autobusima Daimlera

Ugradnja vodikove tehnologije u autobuse produžuje im doseg za čak do 400 kilometara u gradskom prometu, zbog čega se ne moraju nadopunjavati između redovnih vožnji

Toyota će isporučivati svoje module gorivnih članaka (TFCM) za nove gradske autobuse tvrtke Daimler Buses. Novi model autobusa naziva se Mercedes-Benz eCitaro Range Extender. Druga generacija Toyotinih modula proizvodi snagu od 60 kW i može se lako integrirati u krov autobusa, zajedno s baterijom i spremnicima za vodik.

Glavna prednost Toyotine tehnologije gorivnih članaka je da se domet potpuno električnog autobusa može u gradskom prometu povećati na oko 400 km za solo autobus i do 350 km za zglobne autobuse. Kombinacija baterije i gorivnih članaka za povećanje dometa eliminira potrebu za međupunjenjima tijekom vožnji.

Učinkovitost jedinice i u zahtjevnim uvjetima rada rezultira relativno niskom potrošnjom vodika u odnosu na proizvedenu energiju. S integriranim pretvaračem napona TFCM radi u rasponu napona od 450 do 700 V i najučinkovitije na oko 30 kW.

Dekarbonizacija društva

U skladu sa svojom vizijom dekarboniziranog društva i inicijativom Beyond Zero, Toyota potiče primjenu svoje tehnologije vodikovih gorivnih članaka i dalje od osobnih automobila, uključujući teške kamione, male kamione za dostavu, brodove i autobuse. Kako bi ostvarila ovaj cilj, Toyota uspostavlja partnerstvo s nekoliko europskih kompanija koje dijele istu viziju mobilnosti. Objedinjavanje svih vrsta primjena vodika oko jedinstvene infrastrukture podržat će razvoj sustava u kojima se mobilnost vodika može i dalje proširiti.

“Oduševljeni smo suradnjom s Daimler autobusima i drago nam je vidjeti da se naše aktivnosti promocije vodikovih tehnologija u Europi nastavljaju širiti. Toyota je predana postizanju društva bez ugljičnog otiska i vjerujemo da je vodik jedan od ključnih pokretača budućeg dekarboniziranog društva”, izjavio je Matt Harrison, predsjednik i izvršni direktor Toyote Motor Europe.

Izvor: autonet.hr

Podijeli sa drugima

Električni automobili
  • https://elektricni-automobili.com
Električni automobili
Hibridni automobili
  • https://hibridni-automobili.com
Hibridni automobili
Električna vozila
  • https://elektricna-vozila.com
Električna vozila
Električni romobili
  • https://elektricni-romobili.com
Električni romobili
Električni motocikli
  • https://elektricni-motocikli.com
Električni motocikli
Autonomna vozila
  • https://autonomna-vozila.com
Autonomna vozila
Električni bicikli
  • https://elektricni-bicikli.com
Električni bicikli
Elvonet.com
  • https://elvonet.com
Elvonet.com