Usluga punjenja Audi charging od 1. siječnja i u Hrvatskoj


Usluga punjenja Audi charging od 1. siječnja i u Hrvatskoj

Audi će vlasnicima električnih vozila te marke omogućiti jednostavan pristup europskoj mreži punionica s više od 800 pružatelja usluga, uz tri tarife s nešto povoljnijim cijenama punjenja.

Preduvjet za uspjeh elektromobilnosti predstavljaju tri čimbenika: vozila s velikim dosegom, mogućnost brzog punjenja visokonaponske baterije te jednostavan pristup mreži punionica. Sve to trebala bi objediniti nova usluga punjenja Audi charging, koja će uskoro biti aktivna u gotovo cijeloj Europi.

Iz Audija kažu kako će njihova nova usluga za vozače električnih modela biti raspoloživa s 1. siječnjem 2023. u 27 zemalja, uključujući i Hrvatsku.

400 tisuća punjača

Ova usluga nudi pristup do oko 400.000 punjača kojima upravlja više od 800 operatora. Ovdje se ubraja i oko 1.900 vrlo brzih HPC punjača (High Performance Charging) pružatelja usluge IONITY, koji omogućuju punjenje do 350 kilovata snage, posebice duž glavnih prometnih ruta. Za svoju novu ponudu punjenja Audi je kao partnera odabrao Volkswagen Group Charging GmbH i njihovu marku Elli.

Vozači i vozačice Audi modela koji se odluče na ovu ponudu, moći če izabrati jednu od tri raspoložive tarife. Prilikom kupnje novog, potpuno električnog modela, Audi preuzima plaćanje osnovne naknade za tarifu pro u prvoj godini.

Tri tarife

Tarifa pro prvenstveno je namijenjena vozačima i vozačicama e-modela koji često putuju i prelaze veće udaljenosti. Mjesečna naknada tarife pro u Hrvatskoj iznosi 112,94 kn (14,99 EUR), ali tarifa stoga nudi cijenu od 3,39 kn (0,45 eur) po kilovatsatu na punjačima s izmjeničnom strujom (AC). Uz tarifu pro još je atraktivnije puniti visokonaponsku bateriju vozila na IONITY brzim punionicama. Struja na punionicama velike snage iznosi samo 2,64 kn (0,35 eur) po kilovatsatu u Hrvatskoj.

“Kupite li novi, potpuno električni Audi, već od prvog dana možete puniti vrlo povoljno jer Audi godinu dana preuzima plaćanje mjesečne naknade za tarifu pro. No, čak i uz tu naknadu, mjesečni iznos se amortizira nakon samo 35 kilovatsati u mjesecu u usporedbi s druge dvije tarife. A to je jedno prosječno punjenje na jednoj od IONITY punionica” – poručuju iz Audija.

Oni koji trebaju vozila na javnim punjačima puniti samo povremeno, mogu se odlučiti za tarifu plus, koja iznosi 60,20 kn (7,99 EUR) mjesečno. Ona nudi povoljne cijene na AC i DC punionicama i isplati se ako se na DC punionici mjesečno puni najmanje 48 kilovatsati energije. Tarifa basic nema mjesečnu naknadu – cijene kilovata su veće, ali tarifa također daje potpuni pristup europskoj mreži punionica i, poput ostalih tarifa, omogućuje sve funkcije povezane s uslugom Audi charging. Tarifa basic stoga je prikladna za vozače kojima je povremeno potrebno jednostavno rješenje za punjenje bez fiksnih mjesečnih obveza.

Izvor: autonet.hr

Podijeli sa drugima

Električni automobili
  • https://elektricni-automobili.com
Električni automobili
Hibridni automobili
  • https://hibridni-automobili.com
Hibridni automobili
Električna vozila
  • https://elektricna-vozila.com
Električna vozila
Električni romobili
  • https://elektricni-romobili.com
Električni romobili
Električni motocikli
  • https://elektricni-motocikli.com
Električni motocikli
Autonomna vozila
  • https://autonomna-vozila.com
Autonomna vozila
Električni bicikli
  • https://elektricni-bicikli.com
Električni bicikli
Elvonet.com
  • https://elvonet.com
Elvonet.com