Vlasnici električnih vozila ne žele se vratiti fosilnim gorivima


FOTO: Pixabay Vlasnici električnih vozila ne žele se vratiti fosilnim gorivima

Anketa provedena među vlasnicima električnih vozila u Ujedinjenom Kraljevstvu pokazala je da se njih manje od 1% želi vratiti na staro, odnosno ponovno voziti benzinca ili dizelaša

Mobilna aplikacija Zap-Map služi vlasnicima električnih vozila u Ujedinjenom Kraljevstvu pronaći najbližu punionicu. Ljudi koji stoje iza nje nedavno su proveli anketu među dvije tisuće svojih korisnika, pitajući ih pritom koliko su zadovoljni svojim e-vozilom i misle li mijenjati ga za neko drugo vozilo koje nije na struju. Odgovori su zanimljivi, iako i očekivani.

Čak 91% ispitanika u UK je odgovorilo śne, hvalať, odnosno izjavili su da su potpuno zadovoljni svojim śstrujićemť ili plug-in hibridom. 8% ispitanika reklo je da je već razmišljalo o povratku na vozilo s pogonom na fosilna goriva, odnosno da bi śmoždať razmatralo da se odrekne električnog pogona. Tek 1% svih ispitanika odlučilo se za opciju śda, molimť, odnosno u anketi su izjavili da im nedostaje njihov dizelaš ili benzinac te da bi se htjeli vratiti na ne-električni pogon.

Preko polovice ispitanika u ovoj anketi imalo je novi električni automobil, mlađi od godine dana, a za njih tri četvrtine aktualni model električnog vozila bio je ujedno i prvi ikada koji su posjedovali.

Kad je riječ o zadovoljstvu korisnika vozilima, ono je na razini od čak 84% za plug-in hibride te na 92% za baterijska električna vozila. Vozači su najzadovoljniji modelima Volkswagen ID.3, Kia Niro Plug-in Hybrid, te BMW 3 Series (svi zabilježili 100% pozitivnih odgovora), te modelima Tesla Model 3 (96%), Kia e-Niro (96%), Hyundai KONA electric (94%), Renault Zoe (92%) te Nissan Leaf (90%). Kao što vidimo, i u najgorem slučaju samo 10% vlasnika električnih vozila njime nije potpuno zadovoljno.

Vezano za ove rezultate iz Zap-Mapa su poručili: śNaša zadnja anketa pokazuje snažan i trajan utjecaj prelaska na čista vozila. Dokazi u prilog električnim vozilima rastu i sve su uvjerljiviji sa svakom novom anketom, čak i u neobičnoj godini kakva je bila 2020.ť

Izvor: autonet.hr

Podijeli sa drugima

Električni automobili
  • https://elektricni-automobili.com
Električni automobili
Hibridni automobili
  • https://hibridni-automobili.com
Hibridni automobili
Električna vozila
  • https://elektricna-vozila.com
Električna vozila
Električni romobili
  • https://elektricni-romobili.com
Električni romobili
Električni motocikli
  • https://elektricni-motocikli.com
Električni motocikli
Autonomna vozila
  • https://autonomna-vozila.com
Autonomna vozila
Električni bicikli
  • https://elektricni-bicikli.com
Električni bicikli
Elvonet.com
  • https://elvonet.com
Elvonet.com