Punjenje na benzinskim postajama


Iako se navike vozača električnih vozila razlikuju od vozača klasičnih automobila u pogledu punjenja, benzinske postaje ipak i dalje igraju bitnu ulogu u svijetu električnih automobila. Benzinske postaje su ključne za dulja putovanja te pošto električni automobili imaju znatno dulje vrijeme punjenja njima je najvažnije da budu opskrbljene stanicama za brzo punjenje snage veće od 50 kW. U današnje vrijeme već postoje ultra brze stanice za punjenje snage 350 kW koje omogućuju punjenje vozila za svega 10 – 20 minuta.  Naši sustavi brzih punjača su instalirani na mnogim postajama diljem Europe gdje su dokazali svoju pouzdanost. Također inovativna rješenja omogućavaju jednostavnu nadogradnju i više mjesta za punjenje od konkurencije.

Jesu li benzinske postaje pogodne za instalaciju punjača za električne automobile?

Naravno da jesu. U današnje vrijeme većina postaja nije više tek mjesto za punjenje goriva nego je njihova ponuda nadopunjena kafićima, restoranima, trgovinama itd. Obzirom da je punjenje električnih automobila duže od klasičnog tankiranja, i korisnici se duže zadržavaju na tim lokacijama te više koriste ostale usluge koje im možete ponuditi.  Posebno je važna ugradnja brzih DC punionica na tranzitnim pravcima na kojima korisnici mogu brzo nadopuniti svoje baterije i nastaviti putovanje.

Zašto ponuditi brzo punjenje na benzinskim postajama?

Zbog toga što je sporo punjenje dovoljno za punjenje kod kuće ili u urbanim sredinama gdje su i kilometraže koje dnevno napravite manje od ukupnog dometa vozila i vozači se duže zadržavaju na tim lokacijama. Na benzinskim postajama je bitno ugraditi brze punjače koji će biti u mogućnosti dopuniti bateriju u vremenu dok vozač popije ili pojede nešto na Vašoj lokaciji.

Koji tip stanice je najbolje ugraditi na benzinskoj postaji?

Najbolje je ugraditi brzu DC stanicu koja omogućava brzo punjenje u Modu 4 prema IEC 61851-1 standardu koji osigurava sigurnost ljudi i vozila. Stanica mora biti snage preko 50 kW kako bi omogućila relativno brzo punjenje vozila. Također je bitno da razmislite o modularnom sustavu u kojem je jednostavno na postojeću infrastrukturu dodati još mjesta za punjenje ili povećati snagu bez velikih troškova ili zamjene kompletne stanice.

Mogu li naplatiti punjenje?

Naravno da možete. Diljem Europe je sasvim uobičajeno da se punjenje električnih vozila naplaćuje isto kao i tankiranje goriva na klasičnim benzinskim postajama. Bitno je da Vaša infrastruktura bude kompatibilna sa standardima koji se trenutačno koriste diljem Europe te da posjedujete pametne sustave upravljanja, naplate i autorizacije koji omogućavaju korisnicima iz drugih zemalja jednostavnu autorizaciju i plaćanje. E-punjači Vam može ponuditi sve što Vam je potrebno za jednostavno i fleksibilno poslovanje Vaših stanica.

Postoje li standardni priključci ili moja stanica može zastariti?

Trenutačno se koriste tri glavna standarda za brzo punjenje, CHAdeMO, CCS Combo2 i AC Tip 2. Bitno je da Vaša stanica sadrži sva tri tipa priključaka te onda možete biti sigurni da ćete moći napuniti svako vozilo sada i u budućnosti. Trenutačno se ne razvijaju novi standardi priključaka već se više radi na povećanju snage samih stanica pa Vam je kod stanice bitno da možete jednostavno nadograditi Vašu stanicu većom snagom kako Vas konkurencija nebi pretekla. Srećom za Vas, mi imamo pravu tehnologiju za sve Vaše potrebe.

Izvor: epunjaci.hr

Podijeli sa drugima

Vezani linkovi

Punjenje na javnim površinama

Zbog zagađenja zraka, trend je da se sve više i više gradova okreće zelenim tehnologij...

Punjenje u trgovačkim centrima

Trgovački centri su treće najpoželjnije mjesto za punjenje električnih vozila.  Ukoliko ponudit...

Punjenje na turističkim lokacijama

Svi znamo da je hrvatska turistička zemlja i kako električni automobili postaju zastupljeniji, tako ...

Punjenje u tvrtkama

Ukoliko ste vlasnik tvrtke koja želi biti moderna i ekološki osviještena, zasigurno st...

Punjenje kod kuće

Obzirom da će Vaše vozilo najviše vremena biti parkirano na Vašem parkirali&sca...

Sustavi za punjenje električnih automobila

O punjenju električnih vozila   NAČINI PUNJENJA Za stanice za punjenje autom...

Zadnje novosti

Najviše vas zanima

Newsletter

Električni automobili
  • https://elektricni-automobili.com
Električni automobili
Hibridni automobili
  • https://hibridni-automobili.com
Hibridni automobili
Električna vozila
  • https://elektricna-vozila.com
Električna vozila
Električni romobili
  • https://elektricni-romobili.com
Električni romobili
Električni motocikli
  • https://elektricni-motocikli.com
Električni motocikli
Autonomna vozila
  • https://autonomna-vozila.com
Autonomna vozila
Električni bicikli
  • https://elektricni-bicikli.com
Električni bicikli
Elvonet.com
  • https://elvonet.com
Elvonet.com