Kia širi područje interesa i najavljuje robote, letjelice i inovativne koncepte mobilnosti


Izvor: Autonet.hr Kia širi područje interesa i najavljuje robote, letjelice i inovativne koncepte mobilnosti

Kia i njena krovna grupacija Hyundai Motor Group (HMG) u zadnjim su godinama doživjeli mnogo promjena, a za buduće razdoblje najavljuju ih još - automobili će činiti samo polovicu njenog portfelja

Otkako je Chung Euisun postao potpredsjednik grupacije HMG, koja ima pod svojim okriljem sestrinske marke Kia i Hyundai te dobavljača dijelova za prvu ugradnju i originalne rezervne dijelove " Mobis, Kia je doživjela brojne promjene.

Preveliki proizvodni kapaciteti proizvođača automobila


Chung, koji je bio na čelu Kije od 2005. do 2009. godine, kada je preuzeo trenutni položaj potpredsjednika grupacije, na nedavnom susretu sa zaposlenicima izrazio je zabrinutost automobilske industrije zbog prevelikih proizvodnih kapaciteta. Naime, širom svijeta godišnji proizvodni kapaciteti ove inače konzervativne industrijske grane premašuju prodaju za čak 25 milijuna vozila, što po njegovom mišljenju znači da će mnogi propasti na putu buduće mobilnosti.

Hyundai-Kia osim automobila kreće prema letjelicama i robotici


49-godišnji Chung rekao je i da će automobili predstavljati oko 50 posto portfelja grupacije, privatna zračna vozila oko 30 posto, a preostalih 20 posto predstavljat će robotika.

To znači da grupacija u skoroj budućnosti više neće biti samo proizvođač automobila nego ponuđač usluga mobilnosti. Stoga po njegovom mišljenju grupaciji treba još više drastičnih promjena koje će se morati odražavati kroz bolje rezultate. śSmatram da je učinkovitost najvažniji čimbenik radať, rekao je Chung i dodao: śGrupacija mora stvarati profit uz ispunjavanje brojnih obveza. Zato moramo biti pri svojem radu učinkoviti i okretni.ť

U suradnji s Rimac Automobilima u Hyundaiju se već razvija koncept novog potpuno električnog automobila, a Kia već počinje koristiti sustave egzoskeleta koji je na pomoć njezinim radnicima u tvornicama. Ovo su samo neki od primjera kako se Kia okreće budućnosti.

Opuštena korporativna kultura


Promjene je doživjela i korporativna kultura, npr. s odustajanjem od propisanog kodeksa oblačenja i uvođenjem pojednostavljenog sustava plaća. Vodeći ljudi HMG-a između ostalog su pojednostavili različite izvještaje koji su postali i aktualniji.

Chung je na opuštenom druženju sa zaposlenicima rekao: śGrupacije je doživljavala promjene sve od samog osnivanja, ali smatram da su se iste u posljednjih 10 godina usporile. Trendovi na globalnim tržištima brzo se mijenjaju, dok smo mi kod mijenjanja samih sebe spori. Stoga moramo provesti drastične promjene koje moraju biti usmjerene ka postizanju boljih rezultata.ť

Izvor: autonet.hr

Podijeli sa drugima

Električni automobili
  • https://elektricni-automobili.com
Električni automobili
Hibridni automobili
  • https://hibridni-automobili.com
Hibridni automobili
Električna vozila
  • https://elektricna-vozila.com
Električna vozila
Električni romobili
  • https://elektricni-romobili.com
Električni romobili
Električni motocikli
  • https://elektricni-motocikli.com
Električni motocikli
Autonomna vozila
  • https://autonomna-vozila.com
Autonomna vozila
Električni bicikli
  • https://elektricni-bicikli.com
Električni bicikli
Elvonet.com
  • https://elvonet.com
Elvonet.com