Smart najavio EQ ForTwo i EQ ForFour


Foto: netcarshow.com Smart najavio EQ ForTwo i EQ ForFour

Smart će 10-rujna na ovogodišnjem izdanju frankfurtskog auto salona predstaviti modele EQ Smart ForTwo i EQ ForFour. U sklopu najave u objavljeni prvi teaseri ovih automobila, a riječ je o posljednjim Smartovima koji će biti proizvod samo njemačkog Daimlera.

Podsjetimo, budući smartovi modeli će biti proizvod suradnje Daimlera i kineskog Geelyja (vlasnika Volva i Lotusa). Nijemci će biti zaduženi za dizajn, a Kinezi za tehničku stranu razvoja vozila. Partneri su se dogovorili i da će Smart ubuduće biti isključivo električno pokretana marka automobila. Ti bi modeli na tržište trebali početi pristizati za otprilike dvije godine.

Do tada će onima zainteresiranim za male gradske automobile na ponudi stajati električni EQ ForTwo i EQ ForFour koji će debitirati za malo više od tjedan dana u Frankfurtu. Na teaserima možemo vidjeti, a poručuje nam to i službeno priopćenje, da će osvježeni modeli biti jednostavnijeg i zrelijeg dizajna.

Na konačni izgled će veliki utjecaj imati studije ForEase i ForEase+. Najviše novosti se vidi na prednjem kraju vozila s novom maskom, novim maglenkama, novim LED svjetlima i sl. Manje izmjene se očekuju na branicima, stražnjim svjetlima i sl. Također, kroz određene promjene će proći i unutrašnjost gdje se očekuju novi infotainment te bogatija oprema.

S obzirom da Smart postaje marka isključivo električno pokretanih vozila za očekivati je da će ovi noviteti dobiti napredniji pogonski sklop, posebno bateriju nešto većeg kapaciteta. Podsjetimo, trenutne izvedbe imaju bateriju kapaciteta 17,6 kWh te električni motor snage 82 KS i najvećeg okretnog momenta od 160 Nm. Autonomija modela ForTwo se kreće oko 145 do 160 km, a ForFour između 135 i 155 km. Ostale performanse također nisu posebno uvjerljive.

Izvor: autonet.hr

Podijeli sa drugima

Električni automobili
  • https://elektricni-automobili.com
Električni automobili
Hibridni automobili
  • https://hibridni-automobili.com
Hibridni automobili
Električna vozila
  • https://elektricna-vozila.com
Električna vozila
Električni romobili
  • https://elektricni-romobili.com
Električni romobili
Električni motocikli
  • https://elektricni-motocikli.com
Električni motocikli
Autonomna vozila
  • https://autonomna-vozila.com
Autonomna vozila
Električni bicikli
  • https://elektricni-bicikli.com
Električni bicikli
Elvonet.com
  • https://elvonet.com
Elvonet.com