Suzuki predstavio Swace

Drugi model nastao u suradnji s Toyotom baziran je na Corolli Touring Sports


Izvor: netcarshow.com Suzuki predstavio Swace

Hibridni sustav novog Suzukija Swace zasad uključuje snažni električni motor i 1,8-litreni benzinski motor (iz Corolle) posebno razvijen za hibridnu upotrebu, a ukupna je snaga sustava je 121 KS uz e-CVT elektronički upravljani bezstupanjski mjenjač

S novim Swaceom, Suzuki je predstavio svestrani karavan koji kombinira atletski dizajn s visokom udobnošću vožnje i naprednim hibridnim pogonom. Nakon nedavno predstavljenog Acrossa baziranom na Toyoti RAV4, Swace je drugi novi Suzukijev model koji je proizašao iz suradnje s Toyota Motor Corporation. Swace je baziran na karavanskoj izvedbi Toyota Corolla Touring Sports, a njegovo lansiranje na tržište se očekuje nadolazeće zime.

Dinamičan i atletski vanjski dizajn

Vanjski dizajn Suzuki Swace kombinira funkcionalni kombinirani stil sa sportskom estetikom. Moćno držanje tijela, kompaktne proporcije i rašireni lukovi kotača donose stabilnost, dok dinamične linije koje teku unatrag na prozorima i ramenima tijela čine vrata s pet vrata posebno atletskim.

Bi-LED prednja svjetla i velika šesterokutna rešetka s elementima u obliku saća daju Swaceu jedinstveni pogled s prednje strane. Prednja svjetla postavljena su zajedno s gornjom maskom hladnjaka u zajedničku kontinuiranu zakrivljenu liniju, što naglašava dojam sportskosti i širine. Odbojnik, donji usis zraka i okviri svjetala za maglu postavljeni su posebno nisko, naglašavajući stabilno držanje ceste Swacea.Ostale vizualne značajke uključuju integrirane krovne šine koje omogućuju jednostavno pričvršćivanje krovnog nosača, vrata prtljažnika izrađena od lagane sintetičke smole za povećanje učinkovitosti i sportske, visokokvalitetne 16-colne aluminijske naplatke.

Što se karoserije tiče, novi Swace uključuje sedam vanjskih boja: bijela White Pearl Crystal Shine Metallic, bijela Super White, srebrna Precious Silver Metallic, crna Black Mica Metallic, tamno plava Dark Blue Mica Metallic, smeđa Phantom Brown Metallic i boje bronce Oxide Bronze Metallic.

Svestrani interijer i funkcionalnost

Interijer je elegantan i istovremeno logično dizajniran. Prostranost, udobnost i praktičnost bili su fokus tijekom njegova razvoja. Široka ploča s instrumentima, čije kontinuirane linije dinamično vode do obloga vrata, pridonose osjećaju otvorenosti. Ugodno mekani materijali kao i kromirani i srebrni naglasci pojačavaju dojam kvalitete i daju interijeru elegantan izgled.

Swace je opremljen multimedijskim audio sustavom s 8-inčnim zaslonom, DAB radiom, Bluetooth® i tipkama za upravljanje na upravljaču. Kompatibilni pametni telefoni mogu se jednostavno povezati s ugrađenim sustavom putem Apple CarPlay i Android Auto â"˘. Stavka za bežično punjenje (standard Qi) dostupna je u središnjoj konzoli za punjenje pametnih telefona. Uz to, postoje dva USB priključka i AUX utičnica do kojih vozač i suvozač mogu lako doći.


Grijač kola volana, grijana prednja sjedala, automatski klima uređaj s prepoznavanjem zauzetosti i ambijentalnim osvjetljenjem za unutrašnjost također osiguravaju visoku razinu udobnosti.

Unutrašnjost novog Swacea, prema Suzukiju, nudi ’idealne uvjete za aktivan životni stil i vozača i putnika’. S razmakom od 928 mm između prednjih i stražnjih sjedala, karavan je jedan od najboljih u svojoj klasi u pogledu udobnosti sjedenja i prostora za noge straga. Posvuda u unutrašnjosti postoje lako dostupne police i pretinci za odlaganje u koje se mogu pohraniti predmeti poput pametnih telefona te boca s vodom ili napitcima.


S volumenom tereta od 596 litara (prema VDA), prtljažnik nudi dovoljno prostora za prtljagu ili opremu za razonodu. Podesivi pod za utovar, pokriven tepisima, pruža dodatnu fleksibilnost: u spuštenom položaju stvara dodatni prostor za prijevoz većih predmeta. Ako želite prevoziti mokre ili prljave stvari, jednostavno okrenite robusnu plastičnu stranu poda za utovar prema gore.

Jednostavno preklapanje stražnjih sjedala stvara se potpuno ravno utovarno područje. Poklopac prtljažnika je uklonjiv i može se povući jednim dodirom. Osvjetljenje prtljažnika i utičnica od 12 Volti pružaju dodatnu praktičnost.


Hibridni pogon

Hibridni sustav novog Suzukija Swace zasad uključuje snažni električni motor i 1,8-litreni benzinski motor (iz Corolle) posebno razvijen za hibridnu upotrebu. Četverocilindrični benzinski motor obujma je 1798 cm? snage 97 KS (72 kW) najvećeg okretnog momenta od 142 Nm pri 3600 okr./min. i prednje postavljeni sinkroni elektromotor s permanentnim magnetom snage 37 kW i 163 Nm okretnog momenta, koji je spojen na radilicu motora. Ukupna je snaga sustava je 121 KS (90 kW), a prijenos snage je osiguran putem e-CVT elektronički upravljanog bezstupanjskog mjenjača. Ubrzanje od 0 do 100 km/h je 11,0 sekundi, a krajnja brzina elektronski ograničena na 180 km/h. Što se tiče emisije CO?, u kombiniranim uvjetima ovaj pogon rezultira s 99 g/km (WLTP), a u kombiniranim uvjetima vožnje potrošnja goriva bi trebala biti kao u Corolli oko 4 litre.

Sustav kombinira ugodno iskustvo vožnje s snažnim ubrzanjem, izvrsnom potrošnjom goriva i malim emisijama. Da li će Swace biti pogonjen čisto električno, benzinskim motorom ili s oba motora zajedno, ovisi o odgovarajućim uvjetima vožnje.

Kako bi iskoristio potencijal snažnog elektromotora i kapacitet baterije, Swace je opremljen načinom vožnje za potpuno električnu vožnju. U električnom načinu rada vozilom upravlja isključivo elektromotor koji se energijom napaja iz baterije. Ovaj način rada može se koristiti za tiha putovanja bez emisija, na primjer u stambenim naseljima rano ujutro ili noću, kao i u garažama ili na višeetažnim parkiralištima.


Udobnost vožnje

Nisko težište vozila i pažljivo koordinirani ovjes kotača daju Swaceu udobne vozne osobine, visoku stabilnost u vožnji i izravno upravljanje. Ravan poklopac motora i postavljanje hibridne baterije između stražnjih sjedala doprinose niskom težištu. To smanjuje tendenciju karoserije da se kotrlja u zavojima i povećava stabilnost i udobnost u vožnji. Ovjes je MacPherson sprijeda i dvostruka poprečna ramena straga dizajnirani su za izvrsnu stabilnost upravljanja i visoku udobnost vožnje. Kako bi vozne osobine prilagodio svojim željama i zahtjevima, vozač također može birati između tri različita načina vožnje.

Odabirom načina vožnje, vozač može prilagoditi performanse vozila odgovarajućim uvjetima vožnje. Dostupna su tri načina vožnje: Normal, Eco i Sport. Uobičajeni način rada nudi optimalnu ravnotežu udobnosti, stabilnosti i učinkovitosti te je pogodan za normalne uvjete vožnje. U ekološkom načinu rada, malo manje izravnog odziva gasa i smanjene snage klimatizacijskog sustava doprinose učinkovitom i ekološkom načinu vožnje. Ovaj je način posebno pogodan za vožnju u gustom gradskom prometu. Dok u sportskom načinu rada brzo i snažno ubrzanje i izravan odziv čine vožnju zabavnijom, posebno na zavojitim cestama.


Napredna podrška za vozače

Opsežna oprema sigurnosnih sustava i sustava pomoći vozaču čini, prema proizvođaču, osnovu za sigurnu i bezbrižnu vožnju u svim uvjetima. Od sustava su tako prisutni: Inteligentni pomoćnik za parkiranje (S-IPA), Sustav prije sudara (PCS), Sustav upozorenja na napuštanje trake s intervencijom upravljanja, Prepoznavanje prometnih znakova, Prilagodljivi tempomat (ACC), Sustav upozorenja na mrtvi kut, Upozorenje o križnom prometu (RCTA), e-poziv (eCall), Pomoć pri kretanju na kosini.

Novi model Swace će se proizvoditi zajedno s Corollom u Toyotinoj tvornici u Velikoj Britaniji u Burnastonu, u Derbyshireu.


Izvor: tportal.hr

Podijeli sa drugima

Električni automobili
  • https://elektricni-automobili.com
Električni automobili
Hibridni automobili
  • https://hibridni-automobili.com
Hibridni automobili
Električna vozila
  • https://elektricna-vozila.com
Električna vozila
Električni romobili
  • https://elektricni-romobili.com
Električni romobili
Električni motocikli
  • https://elektricni-motocikli.com
Električni motocikli
Autonomna vozila
  • https://autonomna-vozila.com
Autonomna vozila
Električni bicikli
  • https://elektricni-bicikli.com
Električni bicikli
Elvonet.com
  • https://elvonet.com
Elvonet.com